“Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση υπάρχει άλλη επιλογή από τη συνεργασία με τη Γαλλία”;

Με αφορμή όσα εξελίχθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα με το Γαλλικό ερευνητικό σκάφος που πραγματοποιούσε νόμιμες έρευνες σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας, ας αναλογιστούμε όλοι μας,  τι ζημιά θα μπορούσε να προκύψει για τα τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας, αν το ερευνητικό σκάφος αντί για Γαλλικό ήταν άλλης χώρας . Για να ακριβολογούμε ,όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με την Τουρκία και τους εταίρους και συμμάχους μας, υπήρχε περίπτωση το ερευνητικό σκάφος να ήταν  κάτι άλλο εκτός από Γαλλικό;

Από: militaire.gr - Γράφει ο Σπύρος Λίτινας
Δικηγόρος Παρ‘ Αρείω Πάγω , LLM στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο .

Για να μη καταντήσουν, λοιπόν,  έπεα πτερόεντα, οι εύστοχες και  ορθές διακηρύξεις του ΥΠΕΞ μας στην Άγκυρα, απαιτείται αποφασιστική συνεργασία με την Γαλλία και από κοινού πάτημα θαλάσσιων χωραφιών,  και ας στεναχωρηθούν  κάποιοι φίλοι και  σύμμαχοι. Αυτά ας τα έχουν υπ ‘ όψιν όση προκρίνουν τον γεωπολιτικό παράγοντα έναντι του επιχειρησιακού ως κριτήριο για την επιλογή των νέων φρεγατών του Π.Ν.”

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.