Η "καθεστωτική" απάντηση του πρωθυπουργού που πέρασε στο ντούκου!

Πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό. Τις ερωτήσεις έκανε δημοσιογράφος που τυγχάνει να είναι σύζυγος βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Στο κείμενο της συνέντευξης διαβάζουμε:

Του Στρατή Μαζίδη

Μάρα Ζαχαρέα: Για τους υγειονομικούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για τους υγειονομικούς. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Θέλω να σας πω ότι με απασχολεί πολύ το ζήτημα αυτό. Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία.

Μάρα Ζαχαρέα: Εννοείτε, δηλαδή, ακόμα και να κάνετε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, όπως έγινε στην Ιταλία;

Κος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως, θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψη μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας, πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας.

Το ότι σημαντική μερίδα των υγειονομικών αποφεύγει είτε για την ώρα, είτε γενικά να εμβολιαστεί, θα ήταν ένας καλός λόγος να προβληματιστεί κανείς και όχι να νομοθετήσει. Και να νομοθετήσει, τι; Την υποχρεωτικότητα μιας ιατρικής πράξης; Κάτι που ήδη συνέβη μια φορά με τα υποχρεωτικά τεστς, όπου επιλέξαμε τα πλέον επώδυνα, όσον αφορά τα παιδιά. Και κανείς δε λέει τίποτε. Δεν καταθέτει έναν προβληματισμό για τον ολοκληρωτισμό στον οποίο διολισθαίνουμε.

Αν ο κ. πρωθυπουργός θέλει να προστατεύσει την κοινωνία, ας αφήσει τις πολλές κουβέντες και τις συνεντεύξεις. Ας στήσει ένα δυνατό δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο εδώ και 14 μήνες αποφεύγει όσο τίποτε, ας κάνει σχολεία, ας ενισχύσει τα ΜΜΜ, ας κλείσει τα σύνορα επιτρέποντας την είσοδο με αυστηρές προϋποθέσεις. 

Και γιατί πιέζονται τα νοσοκομεία; Μήπως γιατί μεταξύ άλλων, όλοι κατευθύνονται σε αυτά ενώ το νοσοκομείο θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος σταθμός ενός ανθρώπου σε περίπτωση που ασθενήσει βαριά από τον ιό;

Ο ιός κάποια στιγμή θα φύγει. Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να παραμείνουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail