Ας θυμηθούμε μερικές...δημοκρατικές στιγμές του Ερντογάν που κάκιωσε με τον Ντράγκι

Επειδή ο Ερντογάν παρεξηγήθηκε που ο Ντράγκι τον είπε Δικτάτορα, ας θυμηθούμε μερικές ενέργειές του Τούρκου Προέδρου ώστε να κατανοήσουμε την πολιτεία του.

Του Δημήτρη Τσαϊλά
υποναυάρχου ε.α.

Υπέστη κριτική μετά την αφελή σύγκριση που επιχείρησε για το προεδρικό σύστημα που επιθυμεί στην Τουρκία με εκείνο του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στις 31 Δεκεμβρίου 2015, εάν ήταν δυνατόν να αποκτήσουνε ένα εκτελεστικό προεδρικό σύστημα στην Τουρκία. «Υπάρχουν ήδη παραδείγματα στον κόσμο. Μπορείτε να τα δείτε όταν κοιτάξετε τη Γερμανία του Χίτλερ» απάντησε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι «Υπάρχουν και πιο σύγχρονα παραδείγματα σε διάφορες άλλες χώρες».

Υποστηρίζει ότι, «η θρησκεία [το Ισλάμ] έχει καθορίσει τη θέση για τις γυναίκες [στην κοινωνία]». «Την μητρότητα, δεν μπορείτε να την εξηγήσετε στις φεμινίστριες γιατί δεν αποδέχονται την ιδέα της μητρότητας».

Επίσης έχει πει, «Κάποιοι υποστηρίζουν, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να έχουν ισότητα». Αλλά «η ισότητα μεταξύ των γυναικών» και «η ισότητα μεταξύ των ανδρών είναι πιο σωστό». 

Μετά από αυτές τις συμπεριφορές του η βία κατά των γυναικών έχει ανεβεί στα ύψη από όταν το ισλαμιστικό κόμμα AKP του Ερντογάν άρχισε να κυβερνά. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, από το 2003, όταν το κόμμα AKP ανέλαβε την εξουσία, μέχρι το 2010, υπήρξε μια αύξηση 1.400 τοις εκατό, του αριθμού των δολοφονιών των γυναικών. Τελευταία αποχώρησε από τη διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η κυβέρνησή του τον Μάρτιο 2016 μπλόκαρε το twitter. Επίσης υποσχέθηκε να «εξαφανίσει» τα κοινωνικά δίκτυα μέσων μαζικής ενημέρωσης που χρησιμοποιούνται από 10 εκατομμύρια Τούρκους. Οι Τουρκικές αρχές έχουν καταθέσει σχεδόν 2.000 αγωγές κατά ατόμων που κατηγορούνται για εξύβριση του Προέδρου Ερντογάν από το 2014. 

Δύο ημέρες αφότου κέρδισε τις εκλογές το 2015, ο Ερντογάν άρχισε τις συλλήψεις των αντιπάλων του. Δημοσιογράφοι, αστυνομικοί, περιφεριαρχες και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι που συνδέονταν με τον αντίπαλο και εχθρό του Ερντογάν, Fethullah Gulen συνελήφθησαν τα ξημερώματα σε μια επιχείρηση που κάλυψε 18 επαρχίες σε όλη τη χώρα. 

Αυτά τα ολίγα για την ώρα!!! Σας καλώ να το κοινοποιήσετε στους φίλους σας με σκοπό να μάθουν όσο περισσότεροι για αυτόν τον υβριστή όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά και της Ευρώπης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail