Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα με τα εμβόλια

alirazagurmani9272 / pixabay
Το πρόβλημα με τα εμβόλια ΔΕΝ είναι κατά βάση επιστημονικό. Είναι πρόβλημα καταπάτησης θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος το οποίο είναι κατοχυρωμένο παγκοσμίως. Όπως είναι απολύτως ελεύθερος να πάει να εμβολιαστεί όποιος το επιθυμεί, έτσι πρέπει να είναι απολύτως ελεύθερος να μην εμβολιαστεί και όποιος έχει αντίθετη άποψη. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418 της 28/11/2005): 

Από: capital.gr - Stirlitz

1. Ιατρική πράξη είναι εκείνη που έχει ως σκοπό την με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου.

2. Ως ιατρικές πράξεις θεωρούνται και εκείνες οι οποίες έχουν ερευνητικό χαρακτήρα, εφόσον αποσκοπούν οπωσδήποτε στην ακριβέστερη διάγνωση, στην αποκατάσταση ή και τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων και στην προαγωγή της επιστήμης.

3. Στην έννοια της ιατρικής πράξης περιλαμβάνονται και η συνταγογράφηση, η εντολή για διενέργεια πάσης φύσεως παρακλινικών εξετάσεων, η έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων και η γενική συμβουλευτική υποστήριξη του ασθενούς.

Συνεπώς, ιατρικές πράξεις είναι σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας τόσο τα διαγνωστικά τεστ, όσο και το εμβόλιο. Και για να γίνουν χρειάζεται οπωσδήποτε η συναίνεση του ενδιαφερόμενου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας:

- Αν ο ασθενής είναι ανήλικος, η συναίνεση δίδεται από αυτούς που ασκούν τη γονική μέριμνα ή έχουν την επιμέλειά του.
- Η συναίνεση δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα πλάνης, απάτης ή απειλής και δεν πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με τα χρηστά ήθη.
- Η συναίνεση που χορηγείται για να είναι έγκυρη, πρέπει να είναι απαλλαγμένη από κάθε εξωτερική πίεση, απειλή ή ψυχικό εξαναγκασμό.

Τα ίδια περίπου λέει και το Άρθρο 16 του Συντάγματος. Επομένως οποιαδήποτε απειλή ή ψυχικό εξαναγκασμό χρησιμοποιήσει το κράτος ή ο εργοδότης σε βάρος ενός ατόμου για να το υποχρεώσει να εμβολιαστεί παρά τη θέλησή του, παραβιάζει κατάφωρα ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν εξετάζω τους λόγους για τους οποίους πιθανώς να μην θέλει να εμβολιαστεί κάποιος. Το Σύνταγμα και ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας δεν υποχρεώνουν κανέναν να αιτιολογήσει τη μη συναίνεσή του. Έτσι γουστάρει και δεν θέλει να εμβολιαστεί! Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Μπορεί απλώς και μόνο να θέλει να ασκήσει αυτό το δικαίωμά του για λόγους αρχής. Κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει στο αντίθετο, όποια δικαιολογία κι αν επικαλεστεί. 

Και ας μην πει κανείς ότι αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί αποτελεί κίνδυνο για τους συνανθρώπους του. Ο μύθος αυτός έχει καταρριφθεί προ πολλού. Όπως έχουν παραδεχτεί όλοι οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, οι εμβολιασμένοι μπορούν κάλλιστα να είναι φορείς του κορωνοϊού ΚΑΙ να τον μεταδίδουν - απλώς έχουν πιθανότητα περίπου 95% να αποφύγουν να νοσήσουν οι ίδιοι και να παραμείνουν ασυμπτωματικοί. Άρα στη μετάδοση του ιού συμμετέχουν εξίσου τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι. Γι' αυτό η πάγια οδηγία του υπουργείου Υγείας είναι πως οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να εξακολουθούν μετά τον εμβολιασμό τους να τηρούν σχολαστικά ΟΛΑ τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα, όπως έκαναν και πριν εμβολιαστούν - μάσκα, αποστάσεις, χρήση αντισηπτικού κ.λπ. Για τον ίδιο λόγο όταν θελήσει κάποιος να πάει σήμερα σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, θα του ζητήσουν να υποβληθεί υποχρεωτικά σε τεστ κορωνοϊού ΑΚΟΜΗ κι αν έχει εμβολιαστεί. Προφανώς το νοσοκομείο έχει λόγο που το απαιτεί. 

Πάντα στην Ιστορία τα διάφορα καθεστώτα που επιχειρούσαν να επιβάλουν φασιστικού τύπου καταναγκασμούς στους πολίτες κόντρα στην ελεύθερη βούλησή τους το έκαναν δήθεν για το καλό τους. Ποτέ δεν υπήρξε περίπτωση καθεστώτος που να είπε στους υπηκόους του «θα κάνετε αυτό που σας λέω γιατί θέλω το κακό σας». Πάντα το «καλό» των πολιτών επικαλούνταν τα διάφορα τυραννικά καθεστώτα, και πάντα προσπαθούσαν να τους πείσουν πως δεν τρέχει και τίποτα αν συμμορφωθούν με τις προσταγές του κράτους, αλλά ίσα-ίσα θα βγουν και κερδισμένοι αφού θα έχουν την ησυχία τους. 

Παρεμπιπτόντως, καταπληκτική ιδέα αυτή η άσκηση δίωξης με την κατηγορία της «διέγερσης σε ανυπακοή» προς το κράτος. Απορώ πώς δεν την είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια. Γιατί, για παράδειγμα, δεν είδαμε ποτέ να συλλαμβάνονται με αυτή την κατηγορία οι δεκάδες χιλιάδες φυγόστρατοι; Ή οι μπαχαλάκηδες που καίνε κάθε τρεις και λίγο το κέντρο της Αθήνας; Ή οι διασκεδαστές στα τηλεοπτικά κανάλια που μας λένε ότι έχουν κάνει rapid test και είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό και ξεφαντώνουν με τεράστιες παρέες παραβιάζοντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες σε πανελλήνια μετάδοση; Ή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που δήλωσε δημοσίως ότι δεν θα την εμποδίσει κανένας να πάει στην Κρήτη για το Πάσχα; Όλοι αυτοί δεν διεγείρουν και άλλους σε ανυπακοή κατά τους κράτους; Ανυπάκουοι θεωρούνται μόνο αυτοί που θέλουν να ασκούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα; Πολύ ωραία αντίληψη περί δημοκρατίας έχει η κυβέρνησή μας. Να τη φτύσουμε μην τη ματιάσουμε...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail