Η αντισυμβατική βίλα που χτίστηκε με μια τελείως διαφορετική προσέγγιση

Πρώτα έγινε η διαμόρφωση εξωτερικών χώρων και μετά η κατασκευή του σπιτιού - Σε μια τελείως ασυνήθιστη αρχιτεκτονική προσέγγιση, το From The Garden House άρχισε να φτιάχνεται πρώτα ως εξωτερικό τοπίο και μετά ως κατοικία.

Από: news.gr

Το έργο ξεκίνησε με την αρχιτεκτονική του εξωτερικού χώρου, φυτεύοντας έναν πανέμορφο και καταπράσινο κήπο.

Το γραφείο KWK Promes σχεδίασε κατόπιν το σπίτι γύρω και μέσα στην ήδη υπάρχουσα βλάστηση. Κι έτσι εξ ορισμού η μικρή αυτή όαση έγινε το επίκεντρο της κατοικίας.

Οι αρχιτέκτονες κράτησαν τη φόρμα του τσιμεντένιου σπιτιού απλή και λιτή. Πρόκειται για έναν κύριο μονοχρωματικό όγκο που διατάσσεται με βάση τον κήπο.

Οι κυρτοί γυάλινοι τοίχοι παίζουν φιλάρεσκα με το «πράσινο», επιτρέποντας γενναιόδωρη θέα στο εξωτερικό.

Η μινιμαλιστική αισθητική έρχεται σε εσκεμμένη αντίθεση με την πλούσια βλάστηση και το άφθονο πράσινο του κήπου, δημιουργώντας ένα αρμονικό όλον.

Το σπίτι επιμένει «πράσινα» και στη λειτουργία του, με έξυπνες λύσεις εναλλακτικών μορφών καθαρής ενέργειας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail