Ουκρανός υπουργός ζητά από το Κίεβο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων!

Freepen.gr - Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρσεν Αβακόφ είπε ότι το Κίεβο πρέπει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915 σε κρατικό επίπεδο.

Σε μια ανάρτηση που διαμοιράστηκε στο Facebook στις 24 Απριλίου, ο Αβακοφ είπε ότι η σφαγή των Αρμενίων «σχεδιάστηκε προσεκτικά και διήρκεσε δύο δεκαετίες».

"Η γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι τραγωδία ενός έθνους. Πρόκειται για ένα τρομερό και, δυστυχώς, μάθημα που δεν πήρε όλη η ανθρωπότητα", δήλωσε ο Αβακόφ, καθώς σημείωσε ότι είναι σημαντικό να "αναγνωρίσουμε τη γενοκτονία σε κρατικό επίπεδο για να αποφευχθούν παρόμοιες φρικαλεότητες".

"Καμία χώρα και λαός δεν είναι ασφαλείς ενόψει της επανάληψης μιας τέτοιας τραγωδίας", είπε, καλώντας τις χώρες να αναλάβουν πολιτικές δεσμεύσεις.

Ο Αβακόφ επαίνεσε τον ρόλο των Αρμενίων στην ουκρανική ιστορία, σημειώνοντας ότι ένας από αυτούς που πυροβολήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Μαϊντάν το 2014 ήταν ο Αρμένιος Σερίι Νιγκόγιαν.

Ο Αβακόφ είπε επίσης ότι οι Αρμένιοι πολεμούν μαζί με τον ουκρανικό στρατό στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail