Ρώσοι αξιωματούχοι κατά Τουρκίας και μήνυμα σε Δύση: Τι δουλειά έχετε στα σύνορά μας;

Freepen.gr - Στις 12 Απριλίου, ο Ρώσος βουλευτής από την περιοχή της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ ζήτησε από τη Δύση να εξηγήσει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορα της Ρωσίας. Είπε επίσης ότι οι κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων εντός των συνόρων της Ρωσίας είναι ένα εντελώς εσωτερικό ζήτημα.

Νωρίτερα, οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της G7 και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσαν ότι ο ρωσικός στρατός δραστηριοποιείται κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και την Κριμαία και κάλεσαν τη Μόσχα να αποκλιμακώσει και να τηρήσει τις αρχές του ΟΑΣΕ.

Ο Σερεμέτ ανέφερε ότι η Ρωσία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού και των συνόρων της, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μετακινήσεων στα πλαίσια της επιθετικής ρητορικής από τις χώρες του ΝΑΤΟ και το Κίεβο που "τρέχει για τα θελήματα".

"Η Ρωσία είναι ελεύθερη να μετακινήσει τα στρατεύματά της στην επικράτειά της, όπως κρίνει σκόπιμο, δεν πρόκειται να αναφέρουμε σε κανέναν και να ζητήσουμε άδεια. Αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί τις δυτικές χώρες", είπε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, αναπτύσσεται μια ανησυχητική κατάσταση στην Ευρώπη, οι χώρες της Συμμαχίας προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τη συσσώρευση των στρατευμάτων και των πλοίων τους στα κράτη και τις περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία.

"Είναι καιρός τα δυτικά κράτη να δώσουν προσοχή στην κατάσταση στην Ουκρανία και να εξηγήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στα σύνορά μας", πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την κλιμάκωση της" Ρωσικής επιθετικότητας " και την κίνηση στρατευμάτων στην Κριμαία και στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η Ρωσία έδωσε εξηγήσεις στην Ουάσινγκτον, αλλά γενικά οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με τις πληροφορίες που έχουν ήδη λάβει, καθώς πρόκειται για τις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους.

Ο Μιχαήλ Σερεμέτ συμβούλεψε επίσης τον Τούρκο Πρόεδρο να μετριάσει τη ρητορική του.

"Δεδομένης της επιθετικής ρητορικής του Ερντογάν, νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε να παροτρύνουμε τους πολίτες μας να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους εκεί", ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν πρέπει να δώσει προσοχή στην κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του και να μην κοιτάξει τα ρωσικά εδάφη. Ο Σερεμέτ υπενθύμισε ότι τα εχθρικά βήματα δεν θα παραμείνουν αναπάντητα.

"Διαβάστε την ιστορία. Η Ρωσία είναι πολύ σκληρή για τον οποιοδήποτε", δήλωσε ο βουλευτής.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής λαϊκής διπλωματίας και διεθνικών Σχέσεων του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, Γιούρι Γκέμπελ, επέκρινε τον Ερντογάν για την ανακοίνωση της θέσης του στην Κριμαία.

Ο Γκέμπελ κάλεσε τον Ερντογάν να επισκεφθεί την Κριμαία.

"Ο Ερντογάν, αν είναι πραγματικά σοφός και θαρραλέος πολιτικός, μπορεί να έρθει στην Κριμαία. Η Κριμαία είναι ανοιχτή, η Ρωσία επιδιώκει να διεξάγει ανοιχτό διάλογο με όλα τα κράτη, οικοδομώντας σχέσεις καλής γειτονίας".

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τούρκος ηγέτης κάνει "κοντόφθαλμες και προσβλητικές" δηλώσεις για τους κατοίκους της Κριμαίας.

Επίσης τόνισε ότι η Κριμαία είναι "αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας" και η Τουρκία πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό.

Επιπλέον, πρότεινε ότι ο Ερντογάν επιστήσει την προσοχή στην εθνική-ριζοσπαστική ηγεσία της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail