Ο πόλεμος στην Ουκρανία τελείωσε προτού καν ξεκινήσει και το Κίεβο έμειμε ολομόναχο!

Freepen.gr - Στις 23 Απριλίου, η μεγαλύτερη ανησυχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ όσον αφορά την Ουκρανία έλαβε τέλος. Τα στρατεύματα από τις ρωσικές νότιες και δυτικές στρατιωτικές περιοχές άρχισαν να επιστρέφουν στις μόνιμες θέσεις τους. Μια μέρα νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έφτασε στην Κριμαία, όπου γινόταν μια άσκηση μεγάλης κλίμακας.

Περιλάμβανε πάνω από 10 χιλιάδες στρατιώτες. 1.200 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής, του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, του Στόλου της Κασπίας και των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων.

Ο Σόιγκου είπε ότι όλες οι πτυχές της άμυνας της περιοχής είχαν δοκιμαστεί, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων παράκτιας και αεροπορικής άμυνας.

Ισχυρίστηκε ότι οι σκοποί των ξαφνικών επιθεωρήσεών του ήταν ικανοποιητικοί και ότι η συγκέντρωση των δυνάμεων που απαιτούντο για τις ασκήσεις, δεν είναι πλέον αναγκαία.

Στην ΕΕ, η ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ονομάστηκε «η πιο φιλόδοξη στην ιστορία».

Σύμφωνα με την υπηρεσία εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ρωσία έχει αναπτύξει 100.000 στρατεύματα εκεί.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δικαιολόγησε τη συγκέντρωση στρατευμάτων στη Νότια Στρατιωτική Περιοχή με ασκήσεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τα ουκρανικά και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εκτοξεύουν το ζήτημα της ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν επίσης την απροθυμία τους να ξεκινήσουν έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας όταν σταμάτησαν την ανάπτυξη των πολεμικών πλοίων τους στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν μια διπλή προσέγγιση στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Η νέα τακτική της διοίκησης του Μπάιντεν είναι να σηματοδοτήσει την ανάγκη διαλόγου με το ένα χέρι και να αυξήσει την πίεση με το άλλο.

Τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Μόσχα έδειξαν ότι ένας ανοιχτός πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Έτσι, το Κίεβο αφήνεται μόνο του, προσπαθώντας να προωθήσει τη δική του επιθετική πορεία δράσης.

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε ότι η Ουκρανία δεν ήθελε πόλεμο, αλλά ήταν έτοιμη για αυτόν.

Χρησιμοποιεί συνεχώς την στρατιωτική ρητορική, λέγοντας ότι το Κίεβο θα σταθεί μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία και εν τω μεταξύ αποτυγχάνει στην προσπάθειά του για διπλωματία.

Προσπάθησε να παίξει σκληρά και κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σε διαπραγματεύσεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Σε απάντηση, ο Πούτιν είπε ότι ο ηγέτης της Ουκρανίας πρέπει να μιλήσει στις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες στην περιοχή.

Ωστόσο, ήταν πάντα ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί τη Μόσχα και να μιλήσει με τον Ρώσο ηγέτη για ό,τι θέλει.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολο θέση.

Το Κίεβο έπρεπε ήδη πληρώσει για μια νέα αναδιάταξη των στρατευμάτων του στις ανατολικές γραμμές, ενώ η οικονομία της χώρας έχει πληγεί.

Ο Zelensky μπορεί επίσης να επιδιώξει κλιμάκωση για να αποσπάσει τον πληθυσμό από πολλά εσωτερικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφικής εξάπλωσης του COVID-19.

Δείτε το ενδιαφέρον συνοπτικό βίντεο του southfront.org.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail