"Παρακολουθούμε τις κινήσεις του εχθρού πέρα από τα σύνορά μας": Ιρανός διοικητής αεράμυνας

Freepen.gr - Ο διοικητής της ιρανικής αεροπορικής άμυνας, Ταξίαρχος Ali Sabahi Fard, δήλωσε το Σάββατο ότι οι δυνάμεις του παρακολουθούν "τις κινήσεις του εχθρού πέρα από τα σύνορά μας", προσθέτοντας ότι σε αυτό το στάδιο έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που τους επιτρέπει να παρακολουθούν και να καταστρέφουν οποιοδήποτε αντικείμενο σε οποιοδήποτε ύψος.

Ο Fard αναφέρθηκε στον οκταετή πόλεμο με το Ιράκ (1980-1988), λέγοντας ότι η αεροπορική άμυνα έλαβε αποτελεσματικά μέτρα κατά την περίοδο της "Ιερής άμυνας" και ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία επιχείρηση εκτός από την ομπρέλα της αεροπορικής άμυνας, η οποία αποτελεί μεγάλη υπερηφάνεια για αυτή τη δύναμη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας (IRNA).

"Κατά την περίοδο της Ιερής Άμυνας, σταθμεύσαμε σε περισσότερα από 250 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα και δεν επιτρέψαμε επιθέσεις σε ζωτικά κέντρα όπως στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια και καθιερώσαμε πλήρως την αεροπορική ασφάλεια", δήλωσε.

Ο Fard τόνισε ότι η αεροπορική άμυνα, ειδικά στο νησί του Χάρκ, εργάστηκε με τρόπο που διατήρησε τη συνέχιση αυτής της ζωτικής αρτηρίας στην πώληση και τη μετάδοση ενέργειας και ποτέ δεν επέτρεψε στον εχθρό να κόψει αυτή την αρτηρία.

Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις των δυνάμεων αεράμυνας απολαμβάνουν σύγχρονες γνώσεις και τεχνολογία και χρησιμοποιούν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων συστημάτων, και ενώ φυλάττουν τους ουρανούς της χώρας, παρακολουθεί επίσης τις κινήσεις του εχθρού πέρα από τα σύνορα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail