Η Ρωσία βάζει στα σκαριά νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα

Freepen.gr - Η Ρωσία θα ξεκινήσει την ανάπτυξη του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου νέας γενιάς (ICBM), Kedr, γύρω στο 2023.

"Οι ερευνητικές εργασίες για το Kedr έχουν χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος κρατικών προμηθειών όπλων, το οποίο ισχύει μέχρι το 2027. Η τεχνολογική ανάπτυξη θα ξεκινήσει το 2023-2024", ανέφερε σήμερα μια πηγή της αμυντικής βιομηχανίας στο TASS.

Σύμφωνα με την πηγή, τα ICBM Kedr στερεών καυσίμων πρόκειται να αντικαταστήσουν τα συστήματα Yars στη στροφή του 2030. Το Kedr θα έχει τροποποιήσεις ενώ θα εκτοξεύεται τόσο από κινητές πλατφόρμες όσ οκαι από σιλό, όπως ο Yars. Την 1η Μαρτίου, μια πηγή στη διαστημική βιομηχανία είχε αποκαλύψει στο TASS ότι οι ρωσικές αμυντικές εταιρείες είχαν ξεκινήσει εργασίες μηχανικής σύνταξης για τη νέα γενιά KEDR ICBM.

Το RS-24 Yars αναφέρεται ότι έχει σχεδιαστεί παρόμοια με το ρωσικό SS-27 (Topol M) ICBM και το Bulava (SS-NX-32) SLBM. Ο πυραύλος εκτιμάται ότι έχει μήκος 22,5 μέτρα και διάμετρο 2 μέτρα. Πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένο με ένα νεότερου σχεδιασμού όχημα επανεισόδου (RV) που θα του επιτρέψει  ελιγμούς στο χώρο και κατά τη διάρκεια της επανεισόδου. Το συνολικό βάρος εκτόξευσης του RS-24 εκτιμάται ότι είναι 49.000 kg και αναμένεται να έχει ελάχιστη εμβέλεια 2.000 km και μέγιστο 10.500 km.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail