Πούτιν: Χτίζουμε τον ισχυρότερο στόλο παγοθραυστικών στον κόσμο

Yuri Smityuk/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία κατασκευάζει τον ισχυρότερο στόλο παγοθραυστικών στον κόσμο, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

"Η Ρωσία κατασκευάζει τον ισχυρότερο στόλο παγοθραυστικών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων τέτοιων γιγάντων όπως το Leader, τον οποίο κανείς δεν έχει κατασκευάσει ποτέ πριν", είπε ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά με την Αρκτική:

"Φυσικά, η Αρκτική δεν ενδιαφέρει μόνο τις χώρες του Αρκτικού Συμβουλίου, διότι η πλανητική κλιματική αλλαγή είναι ιδιαίτερα σημαντική εκεί. Ως εκ τούτου, η έρευνα της Αρκτικής ενδιαφέρει όλη την ανθρωπότητα, χωρίς καμία αμφιβολία. Αυτό είναι το πρώτο μου σημείο.

Δεύτερον, έχουμε ξεκινήσει μια πορεία εκτεταμένης οικονομικής ανάπτυξης της Αρκτικής, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας και της σχετικής κυκλοφορίας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail