Προειδοποίηση Καραμανλή σε Μητσοτάκη για την πορεία της «σημιτικής» ΝΔ – Όλο το παρασκήνιο για τον ανοικτό πόλεμο

Ως παρέμβαση – προειδοποίηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέλαβαν πολλοί το άρθρο του Κώστα Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά θέματα που απαντούσε για πρώτη φορά σε αντίστοιχο άρθρο του Κώστα Σημίτη που υπερασπιζόταν την πολιτική του Ελσίνκι.

Από: bankingnews.gr

Να θυμίσουμε ότι με αντίστοιχο άρθρο για την Χάγη είχε παρέμβει πριν λίγο καιρό και ο Αντώνης Σαμαράς.
Δεν είναι μόνο η εξωτερική πολιτική για προσφυγή στη Χάγη για τις ελληνοτουρκικές διαφορές που έχει στραβώσει το κλίμα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των πρώην Προέδρων Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.
Είναι η συνολική αλλαγή του κόμματος και κυρίως της κυβέρνησης, η οποία στηρίζεται τόσο στα κρίσιμα υπουργεία όσο και στο πυρήνα των αποφάσεων (Μαξίμου) από καθαρά σημιτικά πρόσωπα.
Ο Κώστας Καραμανλής έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί αλλά ανησυχεί για την πορεία του κόμματος.

Σε θέσεις - κλειδιά όλοι οι πρώην εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ 


Στο Μέγαρο Μαξίμου, στο κέντρο των κρίσιμων αποφάσεων για την κατεύθυνση του κυβερνητικού έργου κυριαρχούν οι φιγούρες των Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου.
Ο πρώτος κεντροαριστερό πρόσωπο και ο δεύτερος τεχνοκράτης καθαρά σημιτικής προέλευσης.
Στον ίδιο κύκλο και ο Θεόδωρος Λιβάνιος, από το νεωτερικό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.
Σε θέσεις-κλειδιά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκονται ο Υπουργός Προστασίας Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, σημιτικό στέλεχος που ανέδειξε και πριμοδότησε ο Κώστας Σημίτης.
Σε πολύ κρίσιμο πόστο, στον εκσυγχρονισμό του κράτους ο Κυριάκος Πιερακάκης, στον ασφαλιστικό κλάδο ο Πάνος Τσακλόγου, στα θέματα ανάπτυξης κύριο λόγο έχει ο κεντροαριστερός Νίκος Παπαθανάσης, στον Πολιτισμό η Λίνα Μενδώνη ενώ μία σειρά από στελέχη του άμεσου και έμμεσου περιβάλλοντος Σημίτη αποτελούν σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη (Ντόκος, Πελαγίδης, Ροζάκης, Αλιβιζάτος, Αποστολίδης κα.).
Επίσης, μία σειρά κρίσιμοι γραμματείς στα υπουργεία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ (Μαστρογεωργίου, Κοντογεώργης, Αλεξανδρής, Στρατινάκη, Σδούκου,Σταμπουλίδης, Καλαντζής).
Και βέβαια, μην ξεχάσουμε ποιοι κατέχουν 2 πολύ σημαντικές θέσεις και από πού προέρχονται:
Η Κατερίνα Σακελαροπούλου που κατέχει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και ο Γιάννης Στουρνάρας στον ρόλο του ρυθμιστή του τραπεζικού συστήματος στην ΤτΕ.
Και όπως φαίνεται έπεται συνέχεια αφού κοντά στη ΝΔ, βρίσκονται άλλοι δύο «σημιτικοί»:
Η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Σε δυσμένεια και εκτός κυβέρνησης οι καραμανλικοί


Στην σημιτική Νέα Δημοκρατία, οι καραμανλικοί είναι είδος προς εξαφάνιση.
Στη δε κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο μόνος καραμανλικός είναι ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, ο οποίος κρατάει ένα πολύ χαμηλό προφίλ αποφεύγοντας κακοτοπιές και εσωκομματικές έριδες.
Στο πρόσφατο ανασχηματισμό ο Γιώργος Κουμουτσάκος, πνευματικό παιδί του Πέτρου Μολυβιάτη, πήγε σπίτι του.
Προχθές αναγκάστηκε να παρέμβει υπέρ Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά.
Και ο ίδιος, όπως και ο Π. Μολυβιάτης αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκαν ως θεμελιωτές του δόγματος της «μη λύσης» στα ελληνοτουρκικά που εξέθρεψαν το θράσος της σημερινής Τουρκίας.
Ο άλλοτε κουμπάρος του Κ. Καραμανλή, Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan οδηγεί εδώ και καιρό, πολύ περισσότερο το τελευταίο χρόνο, την Τουρκία σε μία άνευ προηγουμένου μαξιμαλιστική και προκλητική πολιτική στο Αιγαίο απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα.

Οι δημόσιες παρεμβάσεις καραμανλικών κατά σημιτικών


Στο κόμμα, ο μόνος που θυμίζει τη ΝΔ του Καραμανλή είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του εντόνως και δημοσίως για τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, σχετικά με το ζήτημα της φρουράς γνωστού παρουσιαστή.
Πλέον διατρέχει κίνδυνο να μην ξαναβγεί βουλευτής με την ένταξη Πιερακάκη και άλλων στην Α Αθήνας…
Αλλά και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος διέψευσε τον Κώστα Σημίτη δημοσίως για μία συνάντηση στην οποία, σύμφωνα με τα γραφόμενα του κ. Σημίτη, ο νεοεκλεγέντας Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «δεν θα ακολουθήσουν την πολιτική του Ελσίνκι».

Το άδειασμα Ρουσόπουλου και οι εμφανίσεις Σουφλιά - Βαληνάκη


Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ρουσόπουλος, όπως και η καραμανλική Όλγα Κεφαλογιάννη, περίμενε διακαώς να γίνει υπουργός στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου 2021 αλλά τελευταία στιγμή το Μαξίμου αποφάσισε διαφορετικά.
Εκτός από τις παρεμβάσεις που έγιναν τώρα με αφορμή το άρθρο Σημίτη, αξίζει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα μια σειρά από στενούς συνεργάτες του Κ. Καραμανλή συνέταξαν άρθρα-παρεμβάσεις για μία σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, ο Γιάννης Βαληνάκης πρώην ΥΦ.ΥΠ.ΕΞ τα έχωσε κανονικά στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη για την έναρξη των διερευνητικών πριν τη Σύνοδο Κορυφής και αμέσως μετά την εκλογή Biden στις ΗΠΑ.
Ο Γιώργος Σουφλιάς, πρώην υπουργός Παιδείας ήταν εξαιρετικά επικριτικός κατά της Νίκης Κεραμέως για τα ζητήματα Παιδείας, ειδικά για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο αντι-Μητσοτακικός βραχίονας


Και βέβαια, μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη, πλέον, σχέση Μητσοτάκη - Καραμανλή, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού βρίσκονται σε διαδικασία μόνιμης αμφισβήτησης και κριτικής απέναντι στον σημερινό Πρωθυπουργό.
Ο Νίκος Καραχάλιος αρθρογραφεί από το σαμαρικό antinews.gr κατά του Κ.Μητσοτάκη και συνεργάζεται με το κόμμα Τράγκα, το ίδιο και ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Γιώργος Βουλγαράκης τα χώνει για τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown, οι Σπηλιωτόπουλος-Ζώης - Αντώναρος σε υπηρεσία αποδόμησης του Μητσοτάκη στα social media.
Όσο για τον Βαγγέλη Μειμαράκη, βρίσκεται στις Βρυξέλλες μόνιμα, διάγοντας την πολιτική του έρημο στην κρύα πρωτεύουσα…
Απέφυγε να πάρει θέση επίσημα η ΝΔ για τον πόλεμο Καραμανλή-Σημίτη
Η σημιτική Νέα Δημοκρατία απέφυγε εσκεμμένα να απαντήσει σε αυτό τον πόλεμο των ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.
Ακόμα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απέφυγε να πάρει σαφή θέση υπέρ του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ρίχνοντας νερό στο μύλο της αμφισβήτησης που κυριαρχεί στους καραμανλικούς για την πορεία του σημερινού κεντροαριστερού κόμματος…

Και νέα διαφωνία για τις Πρέσπες


Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, το επόμενο διάστημα θα έρθει το ζήτημα των επιμέρους συμφωνιών για τις Πρέσπες.
Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής ως Πρωθυπουργός είχε μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αλλά και ο Α. Σαμαράς υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών και σε αυτούς που την στηρίζουν από την Νέα Δημοκρατία.
Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε άλλη μία ανοικτή εστία διαξιφισμών μεταξύ των τριών πόλων…
Ο πόλεμος Καραμανλή - Σημίτη που άρχισε το 1997, συνεχίζεται, πλέον, με άλλη μορφή, μέχρι σήμερα 24 χρόνια μετά.

Μαξιμιλιανός

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail