Σε ποια περίπτωση θα γίνει πραγματικότητα το σενάριο του ρωσοτουρκικού πολέμου;

Οι επόμενες στρατιωτικές ασκήσεις Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας που θα ξεκινήσουν στις 6-8 Απριλίου, αποτελούν την συνέχεια των στρατιωτικών ασκήσεων πριν από τον πόλεμο και συνδέονται με την πραγματική ενσωμάτωση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Η γνώμη αυτή εξέφρασε ο στρατιωτικός σχολιαστής Νατβίντ Αρουτιούνοφ σε συνέντευξη με τον Σπούτνικ Αρμενία.

Από: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

«Κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο, οι Τούρκοι αξιωματικοί βοήθησαν πραγματικά το Αζερμπαϊτζάν σε διάφορα επίπεδα επιχειρησιακής διαχείρισης, η οποία συνεχίζεται στη μεταπολεμική περίοδο, και προσπαθούν ενεργά να εμβαθύνουν τη συνεργασία σε επίπεδο στρατιωτικών ασκήσεων», ανέφερε.

Υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά ο Αρουτιουνιάν θεωρεί απίθανο το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία να ξεκινήσουν μια περιπέτεια με την Αρμενία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συνεργασία μιλά για το γεγονός ότι και οι δύο χώρες εξακολουθούν να διατηρούν το θέμα της επίλυσης των προβλημάτων στην ημερήσια διάταξη με στρατιωτικά μέσα.

«Οποιαδήποτε στρατιωτική δράση της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας θα σημαίνει ότι θα γίνει πραγματικότητα το σενάριο του Ρωσοτουρκικού πολέμου. Από αυτή την άποψη, η πιθανότητα είναι σχετικά χαμηλή, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω αυτό», δήλωσε ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail