Το λάθος, τα σενάρια για εκλογές και ο Καραμανλής

«Συγνώμη λάθος» είπε το υπουργείο Εσωτερικών για την σελίδα «ΕΚΛΟΓΕΣ 2021» η οποία ανέβηκε χθες για μερικά λεπτά στην πλατφόρμα «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» και η οποία δημιούργησε όπως ήταν φυσικό πολύ θόρυβο γύρω από την σκοπιμότητα αυτής της κίνησης πυροδοτώντας τα σενάρια για τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου παρά την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να στήσει πρόωρες κάλπες.

Από: topontiki.gr - Πηνελόπη Νάσσου

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ διέψευδε και αυτός τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα ότι όχι μόνο είναι υπαρκτά αλλά έχουν και πολλές πιθανότητες.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής τους προθεσμίας, παρά την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Μάκης Βορίδης και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να συμβεί κάτι που η εξέλιξη των πραγμάτων να είναι χειρότερη από αυτή που έχουμε σήμερα» αφήνοντας στην πραγματικότητα ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες οποιαδήποτε στιγμή το επόμενο διάστημα.

Πολιτικοί παρατηρητές ερμηνεύοντας την δήλωση Βορίδη έλεγαν ότι μια πιο κακή εξέλιξη μπορεί να έρθει σε μια σειρά από παράγοντες που απασχολούν την χώρα την συγκεκριμένη στιγμή.

Κατ’ αρχήν κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει η επιλογή της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μοντέλο της ανοσίας της αγέλης για την πανδημία και γι’ αυτό το επόμενο διάστημα όλα είναι ανοικτά. Με δεδομένο μάλιστα ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα.

Το θέμα αυτό άλλωστε συνδέεται άμεσα με την οικονομία και τον τουρισμό. Εάν δηλαδή η πορεία της πανδημίας δεν πάει καλά το επόμενο διάστημα τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι τουρίστες θα επιλέξουν για τις διακοπές τους την Ελλάδα και όχι την Πορτογαλία ή το Ισραήλ χώρες οι οποίες έχει αντιμετωπίσει κατά πολύ τον κορωνοϊό.

Σε αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή της οικονομίας αφού όπως είναι γνωστό ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι από το φθινόπωρο και μετά η οικονομία της χώρας θα πάει καλύτερα αφού θα έχει μπει ζεστό χρώμα στα ταμεία του κράτους.

Το άλλο μεγάλο θέμα που μπορεί να φέρει εξελίξεις είναι τα ελληνοτουρκικά καθώς οι γείτονες μας εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την προκλητικής τους στάση τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο. Στόχος τους να βάλουν θέματα προς επίλυση προκειμένου οι Ευρωπαίοι να πιέσουν τις δύο χώρες για προσφυγή στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Εν τω μεταξύ η χθεσινή παρέμβαση Καραμανλή για τα εθνικά θέματα έχει δημιουργήσει αίσθηση στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αφού πέρα από την απάντηση που έδωσε στον Κώστα Σημίτη ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. «Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο».

Αναφερόμενος μάλιστα στον θέμα της Χάγης – όπως είναι γνωστό υπάρχει μεγάλη συζήτηση μέσα στην κυβέρνηση – και την δικαιοδοσία που έχει το διεθνές δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Πρόσθετη απόδειξη των κινδύνων που περιέκλειε το Ελσίνκι είναι ότι αυτό ενταφιάστηκε και τυπικά τον Ιανουάριο 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δήλωση που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος στα Ηνωμένα Έθνη, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για θέματα εδαφικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών μας υδάτων».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail