Στραπάτσο της Τουρκίας στο Ιράκ: «Έχουμε δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στρατιώτες», λέει ο Τούρκος διοικητής

Freepen.gr - Η Τουρκία ανακοίνωσε την έναρξη της νέας επιχείρησης, που ονομάζεται «Operation Claw-Lightning and Claw-Thunderbolt», στις 23 Απριλίου. Η νέα στρατιωτική εκστρατεία στοχεύει στις περιοχές Metîna, Avashin και Zap, αναφέρει το Μedyanews.

Σφοδρές συγκρούσεις πραγματοποιούνται μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), γνωστές ως ένοπλες πτέρυγες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Σύμφωνα με τον Μedyanews μερικοί χωρικοί περπάτησαν στο κοντινό στρατιωτικό σημείο και τα έβαλαν με τους Τούρκους στρατιώτες. Ένας Τούρκος διοικητής, ο οποίος άνοιξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει τους Κουρδούς χωρικούς, είπε: «Έχουμε ήδη δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες. Θα σκεφτούμε τα χωράφια, τους κήπους και τα ζώα σας που χάθηκαν; Φύγετε, ξέρουμε τι να κάνουμε".

Σύμφωνα με τις τοπικές πηγές, πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις. Επίσης αναφέρθηκε ότι στοχεύτηκαν από τουρκικής πλευράς οι άμαχοι που έμειναν στην περιοχή και οι αμπελώνες, οι κήποι και τα ζώα τους.

Σύμφωνα με τις τοπικές πηγές,  πολλοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν και υποβλήθηκαν σε θεραπεία στα κινητά νοσοκομεία του τουρκικού στρατού που αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail