Η «λευκή απεργία» των υπουργών στα δύσκολα προκαλεί νευρική κρίση στο Μαξίμου

Τι έδειξαν οι δυσκολίες με τις αντιδράσεις των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη. Τι σημειώνει ο πρωθυπουργός στο... μπλοκάκι του.

Aπό: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Τα εύκολα για την κυβέρνηση πέρασαν πλέον οριστικά και αμετάκλητα. Μπορεί η πανδημία να επέκτεινε τον μήνα του μέλιτος σε... δυο χρόνια, αλλά στο εξής τίποτε δεν θα είναι όπως πριν!

Το Μέγαρο Μαξίμου το διαπίστωσε με τη...  λειψανδρία που σημειώθηκε στην προσπάθεια αντιμετώπισης των αντιδράσεων των εμπόρων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη, καθώς τη μια μέρα ενημερώθηκαν ότι ανοίγουν τα καταστήματά τους και την άλλη ότι θα παραμείνουν... κλειστά!

Με δεδομένο ότι ο υπουργός που βγαίνει μπροστά σε τέτοιες περιστάσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης, βρισκόταν σε ανάρρωση στο νοσοκομείο από εγχείρηση ρουτίνας, η ηγεσία της κυβέρνησης δεν έβρισκε πρόθυμους υπουργούς να πάνε στις περιοχές αυτές και να δεχτούν το κόστος από τις αντιδράσεις. Μόνο ο Στέλιος Πέτσας βρέθηκε να πάει στην Πάτρα και πέραν αυτού... ουδείς για τις άλλες περιοχές, τη συμπρωτεύουσα και την Κοζάνη! Οι δε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στις περιοχές αυτές στην πλειοψηφία τους κρύφτηκαν, αν δεν πήραν το μέρος των καταστηματαρχών, όπως έπραξε π.χ. εμμέσως πλην σαφώς ο Στράτος Σιμόπουλος στη Θεσσαλονίκη. Όπως, άλλωστε, τονίζουν κάποιοι από αυτούς, «ας βγάλουν το φίδι από την τρύπα όσοι δεν διεκδίκησαν την ψήφο του λαού και έγιναν υπουργοί», εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη δυσαρέσκειά τους για τους πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς που βρίσκονται στην κυβέρνηση και που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ανήκουν στη «γαλάζια παράταξη».

Ο πρωθυπουργός, πάντως, φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τους «υπουργούς που κρύβονται» και τους σημειώνει στο... μπλοκάκι του, ενόψει ενός ανασχηματισμού - εάν δεν προκριθεί η επιλογή των πρόωρων εκλογών, εφόσον βρεθεί... ξέφωτο από την πανδημία!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail