Η Μόσχα έτοιμη να «υπερασπιστεί» τους Ρωσόφωνους του Ντονμπάς

Αποκαλυπτικές δηλώσεις Πεσκόφ για τις ρωσικές προθέσεις, καθώς πέπλο προστασίας φαίνεται ότι απλώνει το Κρεμλίνο πάνω από τους Ρωσόφωνους του Ντονμπάς, για να μην επαναληφθεί η σφαγή των αμάχων από τον ουκρανικό στρατό και φιλοναζί παρακρατικούς, όπως συνέβη το 2014.

Δεν έχουν ξεχαστεί εκείνες οι σκηνές από το κτίριο της Οδησσού όπου άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί και κάτι παρόμοιο δεν πρέπει να ξανασυμβεί, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει η Μόσχα με τους 600.000 οι οποίοι ζουν σε συνθήκες αποκλεισμού και διαθέτουν ρωσικά διαβατήρια απάντησε κατηγορηματικά ότι η Ρωσία υπερασπίζεται τους πολίτες της.

Η Ρωσία καλεί την Ουάσινγκτον να σκεφτεί τις συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί ενώ το θέμα είναι τι θα κάνει ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι τόσο στο Ντονμπάς όσο και στο αν θα βρει υποστηρικτές στο αίτημά του να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail