Η Αίγυπτος εκτιμά τις προσπάθειες της Τουρκίας για αποκατάσταση του διαλόγου!

Ρόιτερς
Freepen.gr - Η Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σαμέ Σούκρι δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας για αποκατάσταση των σχέσεων "εκτιμήθηκαν", ανέφερε την Τρίτη η παναραβική Εφημερίδα Asharq al-Awsat.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είχε ένα τηλεφώνημα με τον Σούκρι την περασμένη εβδομάδα λόγω της εορτής του Ραμαζανιού.

Η κλήση συνέπεσε "στο πλαίσιο των τουρκικών δηλώσεων και σηματοδοτεί τη σημασία της Αιγύπτου", δήλωσε ο Σούκρι σε συνέντευξή του στην εκπομπή Cairo Talk, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Σούκρι εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα κινηθεί προς πολιτική διαφάνεια, οδηγώντας σε περαιτέρω δράση, δήλωσε ο Ασάρκ Αλ-Awsat.

Δύο δορυφορικά κανάλια που το Κάιρο θεωρεί αντι-αιγυπτιακά, που φιλοξενούνται από την Τουρκία, είδαν τους εξέχοντες παρουσιαστές τους να λαμβάνουν άδεια επ' αόριστον. Όταν ρωτήθηκε ο Σούκρι αν η κυβέρνησή του είχε ζητήσει από την Αγκυρα να κλείσει τα κανάλια, είπε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η "διεθνής αρχή της μη παρέμβασης".

Το Κάιρο ευνοεί τις σχέσεις που βασίζονται στο αμοιβαίο συμφέρον και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο Σούκρι.

Την Κυριακή, η Asharq al-Awsat αναφέρθηκε σε μια ανώνυμη αιγυπτιακή πηγή λέγοντας ότι η Αίγυπτος ήθελε να αρχίσει να συζητά θέματα ασφάλειας με την Τουρκία, αντί για πολιτικά θέματα.

Η Αίγυπτος κινείται αργά προς την προσέγγιση, ανέφερε η πηγή. Οι όροι του Καΐρου περιλαμβάνουν την απαγόρευση της κριτικής της κυβέρνησης από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα από την Τουρκία και την πολιτική βούληση να επικεντρωθούν οι διμερείς διαπραγματεύσεις σε θέματα ασφάλειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail