Νέο ψυχρό ντους ετοιμάζει ο Μπάιντεν στην Τουρκία! Ρόιτερς: θα αναγνωρίσει τη σφαγή Αρμενίων ως Γενοκτονία;

Andrew Harnik/Pool via REUTERS
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αναγνωρίσει επισήμως τη σφαγή των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου ως πράξη Γενοκτονίας, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Ρόιτερς την Τετάρτη, μια κίνηση που ενδέχεται να εξοργίσει την Τουρκία και να επιδεινώσει τους ήδη ξεφτισμένους δεσμούς μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Η κίνηση θα ήταν σε μεγάλο βαθμό συμβολική, αλλά θα σήμαινε την απομάκρυνση από δεκαετίες προσεκτικά βαθμονομημένης γλώσσας από τον Λευκό Οίκο και θα έρθει σε μια στιγμή που η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον βρίσκονται ήδη σε διαμάχη για μια σειρά ζητημάτων.

Να θυμίσουμε ότι ήδη από χθες το βράδυ δημοσιεύσαμε στη Freepen.gr την επίσημη ειδοποίηση των ΗΠΑ στην Τουρκία ότι αποβάλλεται από το πρόγραμμα των F-35!

Ο Μπάιντεν πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τη λέξη "γενοκτονία" ως μέρος μιας δήλωσης στις 24 Απριλίου, όταν πραγματοποιούνται ετήσιοι εορτασμοί για τα θύματα σε όλο τον κόσμο, ανέφεραν τρεις πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.

"Η εκτίμησή μου είναι ότι έλαβε την απόφαση και θα χρησιμοποιήσει τη λέξη γενοκτονία στη δήλωσή του το Σάββατο", ανέφερε μια πηγή εξοικειωμένη με το θέμα. Πηγές προειδοποίησαν ότι δεδομένης της σημασίας των διμερών δεσμών με την Τουρκία, ο Μπάιντεν μπορεί ακόμη να επιλέξει να μην χρησιμοποιήσει τον όρο την τελευταία στιγμή.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι ο Λευκός Οίκος πιθανότατα θα έχει "περισσότερα να πει" για το ζήτημα το Σάββατο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail