Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει την επισιτιστική ανασφάλεια της Τουρκίας με πατάτες και κρεμμύδια

Freepen.gr -
Εν μέσω της εκτίναξης των τιμών των τροφίμων στην Τουρκία που στερούν από πολλά νοικοκυριά τη δυνατότητα να καλύψουν ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες, ξεκίνησε εκστρατεία βοήθειας από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της οποίας οι οικονομικά ευάλωτες οικογένειες θα λάβουν πατάτες και κρεμμύδια. Η εκστρατεία ισχυρίζεται επίσης ότι βοηθά τους αγρότες της χώρας, οι αριθμοί των οποίων μειώνονται στο πλαίσιο των πολιτικών της κυβέρνησης του Ερντογάν.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Özlem Bozkurt Gevrek καλωσόρισε με τελετή τα φορτηγά που μετέφεραν σάκους πατάτας και κρεμμυδιών για να παραδοθούν σε άπορες οικογένειες στο πλαίσιο της προεδρικής κίνησης, οδηγώντας σε σχόλια σχετικά με την αδιαφορία της τουρκικής κυβέρνησης για την οικονομική επιβάρυνση ορισμένων νοικοκυριών και αγροτών στη χώρα, σημειώνει το turkishminute.com.

Το τουρκικό Συμβούλιο Σιτηρών (TMO) αγόρασε απούλητες πατάτες και κρεμμύδια από αγρότες κατόπιν εντολής του Προέδρου Ερντογάν, και μετά άρχισαν να αποστέλλονται στις επαρχίες 81 της Τουρκίας για να παραδοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο Özlem Bozkurt Gevrek σε μια δήλωση προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι η εκστρατεία οργανώθηκε με εντολή του Ερντογάν να βοηθήσει τους αγρότες καθώς και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Είπε ότι 164.000 οικογένειες θα λάβουν τα πακέτα βοήθειας, τα οποία περιλαμβάνουν 10 κιλά κρεμμυδιών και 20 κιλά πατάτας.

Σύμφωνα με την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία, TurkStat, κατά την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των αγροτών στην Τουρκία έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ, από 1,1 εκατομμύρια το 2010 σε 568,000 το 2020, ενώ η γεωργική γη της χώρας μειώθηκε κατά περισσότερο από 18 τοις εκατό μεταξύ 2002 και 2020.

Η κίνηση βοήθειας έρχεται σε μια εποχή που ο ετήσιος πληθωρισμός της Τουρκίας ανέβηκε πάνω από το 16 τοις εκατό το Μάρτιο για πρώτη φορά από τα μέσα του 2019 και οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται ραγδαία, με ορισμένους λιανοπωλητές να καταφεύγουν σε μέτρα όπως η προστασία των βρεφικών τροφών με κλειδαριές επειδή αρκετοί τις κλέβουν καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail