Σταματήστε να πουλάτε "τρόμο" κάθε Τρίτη με "εκτίναξη" των κρουσμάτων αφού πολλαπλασιάζονται τα τεστς

lukasmilan / pixabay
Είναι απορίας άξιο πως τα λεγόμενα "έγκυρα" και "έγκριτα" ΜΜΕ, τα οποία από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός ασχολούνται με τον κορωνοϊό, συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο κάθε Τρίτη με τη δήθεν εκτίναξη των κρουσμάτων. Εκτός βέβαια αν υπάρχει άλλη ερμηνεία.

Του Στρατή Μαζίδη

Χθες λοιπόν Δευτέρα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της Κυριακής όπου με βάση την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ [https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/04/covid-gr-daily-report-20210405.pdf] είχαμε 1.866 κρούσματα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ [https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/04/covid-gr-daily-report-20210406.pdf] 4.309 κρούσματα.

Υπάρχει όμως μια διαφορά που φαίνεται ότι τα ΜΜΕ επιμένουν μήνες τώρα να παραβλέπουν για να σκορπίσουν "σοκ", "δέος", "νέο μαύρο ρεκόρ" και "τρόμο".

Ποια είναι αυτή; Ο αριθμός των τεστς.

Τα χθεσινά που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα κι αφορούν την Κυριακή βασίζονται σε 16.632 τεστς [https://longform.protothema.gr/koronoios/] ενώ τα σημερινά που αφορούν τη Δευτέρα βασίζονται σε 75.182 τεστς.

Χονδρικά λοιπόν αφού 75.182/16.632 = 4,52, τότε θα έπρεπε να είχαμε 8.434 κρούσματα [1.866 * 4,52] υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα ξαναγίνονταν την επόμενη ημέρα τα ίδια σε αριθμό τεστς και στα ίδια γεωγραφικά σημεία.

Φυσικά τα νοσοκομεία πιέζονται, και βέβαια ο κόσμος κολλάει, και ναι είμαστε σε μια δύσκολη καμπή που καταστήσαμε πολύ χειρότερη μη ενισχύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας και την ΠΦΥ ώστε να μην καταλήγει ο κόσμος να νοσηλεύεται, αλλά δεν πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή αυτό το εμπόριο τρόμου που καταλαβαίνει κι ένας μαθητής των τελευταίων τάξεων του δημοτικού με μέτριο βαθμό στα μαθηματικά;

Σε τι βοηθά; Πού αποσκοπεί;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail