Ναύαρχος Ναχίμοφ: θα γίνει το ισχυρότερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο

Maxim Vorkunkov/TASS
Freepen.gr - To βαρύ πυρηνικό καταδρομικό πυραύλων "Ναύαρχος Νακίμοφ" θα μετατραπεί στο ισχυρότερο επιθετικό μαχητικό πλοίο στον κόσμο μετά την αναβάθμισή του, δήλωσε ο CEO του Severnoye Design Bureau (μέρος της United Shipbuilding Corporation) Andrei Dyachkov στο TASS την Πέμπτη με την ευκαιρία της 75ης επετείου της εταιρείας.

"Το υψηλό δυναμικό εκσυγχρονισμού που ενσωματώθηκε σε αυτά τα πλοία (Project 1144 και Project 1142) κατά το σχεδιασμό τους βοήθησε στην εκτέλεση ορισμένων έργων κι εξοπλισμό του "Ναύαρχος Νακίμοφ" με τα πιο προηγμένα όπλα, γεγονός που το καθιστά το ισχυρότερο πλοίο μάχης επιφανείας στον κόσμο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος .

Ενώ έχουν προκύψει νέα προηγμένα "πλοία του 21ου αιώνα", τα πλοία των Project 1144 και Project 11442 που σχεδιάστηκαν από το Γραφείο Σχεδιασμού Severnoye και εξακολουθούν να είναι μια φημισμένη μάρκα και σύμβολο τόσο του γραφείου σχεδιασμού όσο και του ρωσικού ναυτικού, τόνισε ο Dyachkov.

Το "Ναύαρχος Νακίμοφ" βρίσκεται υπό επισκευή στο ναυπηγείο Sevmash από το 1999. Πραγματικές εργασίες στο πολεμικό πλοίο έχουν να πραγματοποιηθούν από το 2013. Η αναβάθμιση έχει ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες κρούσης του καταδρομικού.

Το "Ναύαρχος Νακίμοφ" τέθηκε σε υπηρεσία με το Σοβιετικό Ναυτικό στις 30 Δεκεμβρίου 1988 ως "Καλίνιν" και μετονομάστηκε στις 22 Απριλίου 1992.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail