Προκαλεί ο Πρωθυπουργός των Ιμίων. Πάει να δικαιολογήσει τις εκχωρήσεις του

Προκαλεί ξανά ο Πρωθυπουργός των Ιμίων - Μπορεί κανείς να δει με συμπάθεια την απέλπιδα προσπάθεια ορισμένων κορυφαίων πολιτικών, οι οποίοι στην πολιτική και τη βιολογική τους αποδρομή επιχειρούν να λειάνουν το βαρύ παρελθόν τους, να στρογγυλέψουν γωνίες και χειρισμούς που κόστισαν στο έθνος, και να προστατέψουν την υστεροφημία τους, προβάλλοντας μια εκδοχή των πραγμάτων που απέχει πολύ από την αλήθεια. Το λερωμένο παρελθόν δεν καθαρίζει με βολικές ψυχολογικές υπεραναπληρώσεις – είναι κανόνας.

Από: iskra.gr

Το πράττει σήμερα εν ζωή και ο Κώστας Σημίτης. Με ένα υπό έκδοση βιβλίο με τίτλο «Η στρατηγική του Ελσίνκι, 20+1 χρόνια μετά», ο πρώην πρωθυπουργός σε συνεργασία με πρωταγωνιστές της εποχής ισχυρίζεται συνοπτικά (προδημοσίευση στα «Νέα») ότι η Σύνοδος Κορυφής του Ελσίνκι ήταν μια προσωπική του νίκη που έμεινε ημιτελής, επειδή ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τον διαδέχθηκε έχοντας στον πλευρό του τον γερόλυκο της διπλωματίας Πέτρο Μολυβιάτη, «κλότσησε» την ευκαιρία!

Ο Κ. Σημίτης θεωρεί ότι οι Έλληνες έχουν βραχεία μνήμη. Η δραματική νύχτα των Ιμίων, όπου η φοβισμένη αφεντιά του -για να μην πούμε τίποτε χειρότερο…- με τον ανεκδιήγητο Θ. Πάγκαλο άφησε ιταμά την ελληνική σημαία έρμαιο των ανέμων, την ώρα που τα αλύγιστα νιάτα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και ο αποφασισμένος λαός, ήταν έτοιμοι για αποστομωτική απάντηση στην Τουρκία, το ατιμωτικό «Ευχαριστώ τις ΗΠΑ», που έπληξε το φιλότιμο των Ελλήνων, η υποταγή του, εν συνεχεία, στη Συμφωνία της Μαδρίτης, η οποία «γκριζάρισε» το Αιγαίο, με κατακλείδα το Ελσίνκι, όπου αναγνώρισε μπροστά σε ολάκερη την Ευρώπη συνοριακές διαφορές με το εχθρικό γειτονικό καθεστώς, το παζάρι των διερευνητικών πάνω στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και, τέλος, η λυσσώδης προσπάθεια του ιδίου και του ακριβοπληρωμένου συστήματός του για την επιβολή στην Κύπρο του Σχεδίου Ανάν συνιστούν ιστορικές λεπτομέρειες… Ο Κ. Σημίτης είναι υπόλογος απέναντι στην Ιστορία και την πατρίδα, και τίποτε δεν δύναται να αλλάξει την πολιτική του καταδίκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail