Λαβρόφ: Η Τουρκία να μην τροφοδοτεί τους μιλιταριστές της Ουκρανίας!

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στις 12 Απριλίου ότι καμία χώρα δεν πρέπει να "τροφοδοτήσει τις μαχητικές τάσεις της Ουκρανίας", απαντώντας ιδιαίτερα σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη πώληση ένοπλων drones της Τουρκίας στο Κίεβο.

"Συνιστούμε θερμά σε όλα τα υπεύθυνα έθνη με τα οποία είμαστε σε επαφή - μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, να αναλύσουν την κατάσταση, τις ατελείωτες μιλιταριστικές δηλώσεις του καθεστώτος στο Κίεβο. Τους προειδοποιούμε να μην τροφοδοτήσουν αυτά τα μιλιταριστικά συναισθήματα", ανέφερε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το Σπούτνικ, ενώ μίλησε σε δημοσιογράφους στο Κάιρο μετά από συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σαμέ Σούκρι.

Ο αρχηγός του ουκρανικού ναυτικού, Αλεξέι Ναϊζπάπα, συναντήθηκε με τον Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, διευθύνοντα σύμβουλο της τουρκικής αμυντικής εταιρείας Μπαϊκάρ, στην πόλη της Οδησσού τον Ιανουάριο, όπου οι δύο συζήτησαν τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), ή drones, που προμηθευόταν στην Ουκρανία.

Ο Ναϊζπάπα αναφέρθηκε λέγοντας ότι φέτος το ουκρανικό ναυτικό θα αγοράσει τα UAV με προηγμένα χαρακτηριστικά, τα οποία θα λειτουργούν τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail