Οι εκλογές φεύγουν, ο «θερινός ανασχηματισμός» έρχεται

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με νέα κυβέρνηση. Κινούμενη άμμος η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Η εμμονή της πανδημίας, παράλληλα με την αποτυχία της κυβέρνησης να χειριστεί την κατάσταση, οδηγεί σε απομάκρυνση της πρόωρης κάλπης για την παρούσα χρονιά και, ίσως, να δικαιώνει στην πράξη τον πρωθυπουργό που με κατηγορηματικό τρόπο επιμένει για εξάντληση της τετραετίας.

Η απομάκρυνση του ενδεχομένου των πρόωρων εκλογών, πάντως, φέρνει σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» πιο κοντά τον ανασχηματισμό. Έναν «θερινό ανασχηματισμό», που θα πραγματοποιηθεί πριν τον προσεχή Σεπτέμβριο, ώστε ο πρωθυπουργός να μεταβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με νέα κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, φέρεται να εκτιμά ότι ο ανασχηματισμός που πραγματοποίησε τον Ιούλιο του 2020 δεν ήταν και ο πλέον επιτυχημένος, καθώς ήδη έχει παραιτηθεί ο Χρήστος Ταραντίλης που ορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος –με την Αριστοτελία Πελώνη να καταλαμβάνει τη θέση του- ενώ δεν έλυσε με αποφασιστικό τρόπο τα προβλήματα που το Μαξίμου θεωρεί ότι υπάρχουν σε διάφορα υπουργεία.

Δεν είναι τυχαίο δε πως με εξαίρεση ίσως το υπουργείο Εξωτερικών, όπου η κυριαρχία του Νίκου Δένδια είναι απόλυτη, σε πολλά υπουργεία υπάρχει μια ιδιότυπη διαρχία, με ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού να έχει περισσότερη ισχύ και από τον υπουργό.

Χαρακτηριστικότερα, ίσως, παραδείγματα το υπουργείο Υγείας ή και αυτό το υπουργείο Οικονομικών. Οι δε πληροφορίες της στήλης επιμένουν πως πρόσωπα που «γλύτωσαν» την καρέκλα τους την τελευταία στιγμή στον ανασχηματισμό του Ιουλίου του 2020 πολύ δύσκολα –και μόνο μέσω καραμπόλας- θα τη σώσουν και το φετινό καλοκαίρι, εφόσον πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός.

Με τις αλλαγές στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός θα θελήσει να δώσει το στίγμα της «μεταπανδημίας εποχής», με τις νέες προτεραιότητες που θα θέσει η κυβέρνησή του, με επίκεντρο την οικονομία και την κοινωνία. Την ίδια στιγμή, πάντως, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος «βράζει», γεγονός που μάλλον θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη χρησιμοποίηση βουλευτών για τις κυβερνητικές θέσεις και θα σταματήσει ή θα περιορίσει τη χρησιμοποίηση εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail