Ενόχληση στο Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις περί της ευφυΐας του πρωθυπουργού

Σαφή ενόχληση έχει προκαλέσει στην ομάδα ηλεκτρονικού πολέμου του μεγάρου Μαξίμου η διεξαγωγή δημοσκοπήσεων στο Twitter με θέμα την ευφυΐα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από: newsbreak.gr - Ο κύριος Μάξιμος

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ενόχληση διότι αυτές οι δημοσκοπήσεις διεξάγονται από χρήστες που αυτοπροσδιορίζονται ως υποστηρικτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα τα ευρήματα των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών σφυγμομετρήσεων, να προκαλούν σωρεία ειρωνικών αντιδράσεων και εκατοντάδες σχόλια χλευασμού.

Ενδεικτικά:

 

Η κατάσταση περιπλέκεται διότι μέλος της ομάδας επικοινωνίας του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος διαβεβαίωνε πως ο συγκεκριμένος χρήστης είναι «φιλικά προσκείμενος» και πως υπάρχει «απευθείας πρόσβαση». Ισχυρισμός που στην πράξη δεν αποδείχτηκε, διότι οι δημοσκοπήσεις παραμένουν αναρτημένες, παρά την σαφή δυσφορία που έχει εκδηλωθεί.

Στο Μαξίμου λοιπόν προσανατολίζονται στο σενάριο της προβοκάτσιας. Δηλαδή λογαριασμοί που εμφανίζονται ως φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση, στην ουσία να λειτουργούν ως «Δούρειοι Ίπποι» προκαλώντας ζημιά στην εικόνα του πρωθυπουργού, ειδικά σε έναν τομέα που οι επικοινωνιολόγοι έχουν διαφυλάξει ως «κόρη οφθαλμού». Την εικόνα ενός ευφυούς πρωθυπουργού που κράτα τα ηνία της χώρας σε δύσκολες εποχές.

Τι πραγματικά συμβαίνει, θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Και οπωσδήποτε το πνευματικό επίπεδο ενός πρωθυπουργού δεν μπορεί να κριθεί μέσα από δημοσκοπήσεις του Twitter.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail