Με μανδύα ειρηνοποιού διαμεσολαβητή εμφανίζεται η Τουρκία στο Ουκρανικό

Freepen.gr - Η Τουρκία ανησυχεί για την κλιμάκωση της κατάστασης ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία και τάσσεται υπέρ του τερματισμού της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ειρηνικά με σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας.

Αυτό αναφέρθηκε σε δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στις 13 Απριλίου, αναφέρει ανταποκριτής της ουκρανικής ιστοσελίδας Ukrinform.

"Η Ουκρανία είναι ο στρατηγικός μας σύμμαχος. Ανησυχούμε πολύ για το μέλλον τους. Εμείς, ως κράτος, κάναμε τις δηλώσεις μας σχετικά με την ασφάλειά τους, για να ζουν με ειρήνη και εδαφική ακεραιότητα. Είπαμε ότι δεν αναγνωρίζουμε την κατοχή της Κριμαίας. Είπαμε ότι παρακολουθούμε στενά την ύπαρξη των Τάταρων της Κριμαίας εκεί και το μέλλον τους", δήλωσε.

Ο Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.

"Όπως πάντα λέγαμε, είμαστε υπέρ ενός ειρηνικού τερματισμού της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σεβόμενοι την εδαφική ακεραιότητα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου", τόνισε ο Ακάρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail