Το κόκκινο φρούτο που προστατεύει την καρδιά και δεν παχαίνει

Το χαρακτηριστικό σχήμα καρδιάς, το έντονο κόκκινο χρώμα τους και η έντονη, ιδιαίτερη γεύση τους κάνει αυτά τα ανοιξιάτικα φρούτα δημοφιλή σε όλο τον κόσμο – Γνωρίζατε, όμως, ότι η κατανάλωσή τους συνδέεται και με πολλά οφέλη για την υγεία;

Από: ygeiamou.gr

Οι φράουλες είναι από τα πιο αγαπημένα ανοιξιάτικα φρούτα, με τους συνδυασμούς τους με άλλα τρόφιμα και γλυκά να δίνουν απεριόριστες επιλογές για γευστικές προτάσεις. Ταυτόχρονα, όμως, έχουν αναρίθμητα οφέλη και για την υγεία.

Ωφελούν την υγεία της καρδιάς

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε ανθοκυανίνες στις οποίες οφείλουν και το έντονο χρώμα τους.  Οι ανθοκυανίνες θεωρείται ότι έχουν πολλά  οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων η πρόληψη φλεγμονωδών καταστάσεων και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου

Η κατανάλωση φραουλών ιδιαίτερα σε συνδυασμό με ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες φαίνετει ότι βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα. Η ιδιότητα αυτή αποδίδεται στις ανθοκυανίνες που περιέχουν. Επίσης και οι πολυφαινόλες που περιέχουν οι φράουλες φαίνεται ότι συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου, αλλά και της αρτηριακής πίεσης.

Αντικαρκινική προστασία

Μελέτες υποδεικνύουν ότι οι φράουλες μπορεί να αποτρέπουν ορισμένους τύπους καρκίνου. Η προστατευτική αυτή επίδραση θεωρείται ότι οφείλεται σε έναν συνδυασμό πολυφαινολών, μεταξύ των οποίων το ελλαγικό οξύ και οι ελλαγιταννίνες, οι οποίες -σε ζωικές μελέτες έχει φανεί πως- αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, χρειάζονται μελέτες σε ανθρώπους για να καθοριστεί η σωστή μέθοδος δράσης και να επιβεβαιωθούν αυτές οι ιδιότητες.

Βοηθούν στη διαχείριση του βάρους

Οι φράουλες έχουν λίγες θερμίδες (100 γρ φράουλες έχουν μόλις 32 θερμίδες) και γλυκιά γεύση, επομένως μπορούν χρησιμοποιηθούν και ως εναλλακτική επιλογή αντί ενός γλυκού βοηθώντας έτσι στην καλύτερη ρύθμιση του βάρους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail