Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε τρεις στρατιώτες για "Εσχάτη Προδοσία" - Τι φοβούνται στο Βασίλειο

Ρόιτερς
Freepen.gr - Στις 10 Απριλίου, το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι  εκτελέστηκαν τρεις στρατιώτες αφού καταδικάστηκαν για τη διάπραξη "εσχάτης προδοσίας".

Σε μια σύντομη δήλωση, το υπουργείο είπε ότι οι τρεις στρατιώτες είχαν συνεργαστεί με έναν "εχθρό" και ενήργησαν ενάντια στα συμφέροντα του Βασιλείου.

"Οι τρεις στρατιώτες καταδικάστηκαν για εσχάτη προδοσία μετά την έρευνα που αποκάλυψε τη συνεργασία τους με τον εχθρό για συνωμοσίες εναντίον των στρατιωτικών συμφερόντων, της ασφάλειας και της σταθερότητας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, προσθέτοντας ότι οι καταδικασθέντες στρατιώτες είχαν παραπεμφθεί στο εξειδικευμένο δικαστήριο με όλες τις δικαστικές εγγυήσεις που είναι απαραίτητες για τη δίκαιη δίκη, το κράτος δικαίου και την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης", ανέφερε η Σαουδική υπηρεσία τύπου.

Οι τρεις στρατιώτες αναγνωρίστηκαν ως οι Mohammed bin Ahmed bin Yahya Akam, Shaher bin Isa bin Qasim Haqqawi, και Hamoud bin Ibrahim bin Ali Hazmi

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι "κατήγγειλε το ειδεχθές έγκλημα", προσθέτοντας πως "είναι ξένο προς τα μέλη του και τις αξίες της χώρας".

Η Σαουδική Αραβία δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση. Οι στρατιώτες μπορεί να κατασκόπευσαν για το Ιράν ή ακόμα και για τους Χούτις στην Υεμένη Χούτις (Ansar Αλλάχ), κύριοι εχθροί του Βασιλείου.

Η δημόσια ανακοίνωση της εκτέλεσης είναι πιθανό να αποσκοπεί στο να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τα μέλη της Υπηρεσίας στη Σαουδική στρατιωτική. μπορεί να εμφανιστούν σύντομα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail