Ο ιρανικός στρατός παρουσιάζει νέο σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας

Freepen.gr -
Την Κυριακή, ο ιρανικός στρατός παρουσίασε το νέο του σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας "Damavand", κατά τη διάρκεια της Ημέρας του στρατού.

Ο στρατός δήλωσε ότι το νέο σύστημα είναι σε θέση να αναχαιτίσει και να καταστρέψει διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών, βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

Ο ιρανικός στρατός παρουσίασε επίσης δεκάδες αεροσκάφη αναγνώρισης και επίθεσης και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην πρωτεύουσα, Τεχεράνη, με την ευκαιρία της Ημέρας του ιρανικού Στρατού.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι τόνισε ότι οι στρατιωτικοί θεσμοί της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του στρατού και των επαναστατικών Φρουρών, είναι σήμερα πιο επαγγελματικοί από ποτέ, και γνωρίζουν με ακρίβεια την ευθύνη τους.

Ο Ρουχάνι επεσήμανε ότι όταν ο ιρανικός λαός αποφάσισε πριν από 43 χρόνια να απαλλαγεί από τη μοναρχία, ο στρατός έκανε την τελική του επιλογή και στάθηκε δίπλα στο λαό και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του ιρανικού στρατού και άλλων στρατών στην περιοχή, όπως το έθεσε. 
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail