Πώς ονομάζεται η επιλεκτική αποποίηση ευθυνών της εκτελεστικής εξουσίας;

Θεσπίζεται νόμος (γράφει η "Καθημερινή") για το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής λοιμοξιολόγων για τις αποφάσεις της και την ψήφο τους κατά την διάρκεια των εργασιών της.

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Τέτοια αποποίηση ευθυνών από εκτελεστική εξουσία, με θεσμικό τρόπο δηλαδή αποποίηση κυβερνητικής λειτουργίας, πρέπει να είναι πρωτοφανής!

Οι επιτροπές τεχνικών συμβούλων έχουν έργο να συμβουλεύσουν και να προτείνουν επιλογές ενέργειας.

Δεν είναι εκτελεστική εξουσία για να λαμβάνουν μόνες τους μέτρα και να τα επιβάλλουν.
Την απόφαση για το ποιες επιλογές θα προκριθούν την κάνει η εκτελεστική εξουσία, η κυβέρνηση δηλαδή.

Η κυβέρνηση όμως τόσο καιρό, για να αποποιηθεί των ευθυνών της όταν τα μέτρα αποδεικνύονται εσφαλμένα, μεταθέτει τις ευθύνες όλες στην επιτροπή λοιμοξιολόγων (τεράστιο λάθος η μονοθεματική επιτροπή, ενώ έπρεπε να είναι διεπιστημονική) και επιχαίρει ως δική της επιτυχία όταν αποδεικνύονται σωστά.

Και φυσικά το ίδιο κάνει όταν τα ανεφάρμοστα μέτρα που θεσπίζει την εκθέτουν και μεταθέτει τις ευθύνες στους πολίτες.

Δηλαδή τι να περιμένουμε από δω κι εμπρός, ότι θα δίδεται ασυλία σε κάθε άλλου είδους τεχνική επιτροπή Συμβούλων, προκειμένου να μετατίθεται σε αυτούς κάθε φορά η ευθύνη κακών επιλογών; Και με τις καλές επιλογές τι γίνεται; 

Σε ποιον ανήκει η ευθύνη της κυβερνητικής λειτουργίας, της λήψης αποφάσεων και της εκτελεστικής εξουσίας σε μία θεσμικά λειτουργούσα Δημοκρατία;

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.