Κάτι φοβάται ο Πασινιάν και λέει "επίθεση στην Αρμενία σημαίνει επίθεση στη Ρωσία"

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν σημείωσε στην ομιλία του προς τους νομοθέτες ότι σύμφωνα με τις αρμενικές-ρωσικές στρατιωτικές συνθήκες μια επίθεση στην Αρμενία σημαίνει επίθεση στη Ρωσία, σημειώνει το armenpress.am.

"Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πυρήνας της διασφάλισης της αρμενικής εξωτερικής ασφάλειας είναι η αρμενική-ρωσική στρατιωτική συμμαχία, η οποία ενισχύεται από αρκετές δεκάδες στρατιωτικές, στρατηγικές διεθνείς συνθήκες και αμοιβαία συμμαχικές υποχρεώσεις. Με αυτή την έννοια, ο Αρμένιο-Ρωσικός κοινός στρατιωτικός σχηματισμός και το αρμένικο-ρωσικό κοινό σύστημα αεράμυνας στην περιοχή συλλογικής ασφάλειας έχουν πρακτική σημασία για την ασφάλεια της Αρμενίας. 

Στη λογική των Συνθηκών που ανέπτυξαν αυτά τα δύο συστήματα, μια επίθεση στη Δημοκρατία της Αρμενίας σημαίνει επίθεση στη Ρωσία και οι δύο χώρες πρέπει να αντέξουν από κοινού τις εξωτερικές προκλήσεις", δήλωσε ο Πασινιάν.

Πρόσθεσε ότι τώρα υπάρχουν συζητήσεις για την ενίσχυση της ικανότητας της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης στο Gyumri της Αρμενίας, καθώς και για τη δημιουργία στρατιωτικής θέσης της ίδιας βάσης στην επαρχία Syunik.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail