Ο Ερντογάν αποκάλεσε όλους τους δυτικούς «γκιαούρηδες» και κατηγόρησε τη Δύση για ισλαμοφοβία

Σε ομιλία του την Κυριακή στη νεολαία του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε όλους τους δυτικούς ανθρώπους «γκιαούρηδες», δηλαδή χρησιμοποίησε μία υβριστική ονομασία που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για τους μη μουσουλμάνους και συγκεκριμένα τους χριστιανούς.

Από: tribune.gr

Στην ίδια ομιλία, κατηγόρησε τη Δύση για «ισλαμοφοβία», η οποία όπως υποστήριξε χρησιμοποιείται από τους δυτικούς πολιτικούς για να καλύπτουν τις αποτυχίες τους.

«Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και άλλα τμήματα της κοινωνίας υποφέρουν από το ρατσιστικό κύμα», είπε αναφερόμενος στους Τούρκους μετανάστες που ζουν σε δυτικές χώρες.

Αφού επίσης προειδοποίησε, σε μία κρίση μεγαλομανίας, ότι η Τουρκική Δημοκρατία κουνάει το ξίφος της στους άπιστους, εξήγησε -γιατί υπάρχει και η φτωχή πραγματικότητα- ότι αποφάσισε να αγοράσει τα κρεμμύδια και τις πατάτες που ήταν στις αποθήκες και να τα διανείμει δωρεάν στον τουρκικό λαό για το Ραμαζάνι.

Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες τόνοι πατάτας και τριακόσιες χιλιάδες τόνοι κρεμμυδιών, μοίρασε με μεγάλη υπερηφάνεια.

Την προσβλητική αναφορά του Ερντογάν στους δυτικούς ανθρώπους καυτηρίασε έντονα ο Έλληνας πανεπιστημιακός Νίκος Μιχαηλίδης, έχει διδάξει στο Πρίνστον και τώρα διδάσκει στο UMSL (University of Missouri—St. Louis), γράφοντας στο Twitter:

«Αυτό το ισλαμοφασιστικό σκουπίδι για ακόμα μια φορά χαρακτηρίζει τους δυτικούς “γκιαούρηδες” σε δημόσια δήλωση του…».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail