Ο Καραμανλής -μετά τον Σαμαρά- «ανάβει κόκκινο» στον Μητσοτάκη

Η «προειδοποίηση» του πρώην πρωθυπουργού πως «διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο»! Προς νέα αναβολή η ψήφιση των μνημονίων για τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή, καθώς βουλευτές της πλειοψηφίας απειλούν με καταψήφιση.

Απόσπασμα από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Η σφοδρή αντιπαράθεση του Κώστα Καραμανλή με τον Κώστα Σημίτη για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχει παράπλευρο θύμα τον …Κυριάκο Μητσοτάκη!

Το μήνυμα που έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, «σπάζοντας τη σιωπή του» -είχε να παρέμβει από την ομιλία του για τη Συμφωνία των Πρεσπών- ήταν σαφέστατο, έχοντας ως αποδέκτη και την νυν κυβέρνηση: «Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν τη θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο».

Η τελευταία φράση («Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο»), αποτελεί σαφέστατη προειδοποίηση προς τη σημερινή κυβέρνηση και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό να μην ακολουθήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις την ίδια στρατηγική με αυτή του Ελσίνκι. Είναι κρυφό μυστικό, άλλωστε, πως η λεγόμενη «καραμανλική σχολή» της Νέας Δημοκρατίας, έχει εκφράσει στο παρασκήνιο απορίες και δυσαρέσκειες για φράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως πχ για την αναφορά του σε «θαλάσσιες ζώνες» -και όχι μόνο!

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, πάντως, θέτουν κόκκινες γραμμές και βάζουν τα όρια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθεί ο έλληνας πρωθυπουργός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενόψει των σημαντικών εξελίξεων που αναμένονται σε αυτές, όπως τον δυσκολεύουν και στους χειρισμούς στο Κυπριακό, όσο και αν η Αθήνα –και ιδίως η συντηρητική παράταξη- συνηθίζει να κρύβεται πίσω από το «δόγμα» «Η Λευκωσία αποφασίζει».

Το ίδιο πρόβλημα με τα ελληνοτουρκικά, ωστόσο, φέρεται να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Μαξίμου ανησυχεί για τις αντιδράσεις των βουλευτών της μόλις φέρει προς ψήφιση τα τρία μνημόνια που προβλέπονται από τη Συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται και νέα καθυστέρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», το Μαξίμου φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει προς ψήφιση τα τρία μνημόνια τον …Ιούλιο, με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα είναι σε διακοπές και οι αντιδράσεις μπορεί να απορροφηθούν ευκολότερα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα υπερψηφίσει τα τρία μνημόνια για τη Βόρεια Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», ο Αντ. Σαμαράς έχει ζητήσει από τους βουλευτές που πρόσκεινται σε αυτόν να υπερψηφίσουν, έστω και αν διαφωνούν, για να μην θεωρηθεί πως υπάρχει οργανωμένη «ανταρσία», ωστόσο το Μαξίμου ανησυχεί για τη στάση άλλων βουλευτών, κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail