Μέρκελ: Αποσύρετε τον στρατό από τα σύνορα - Πούτιν: Να μαζευτεί το Κίεβο!

Freepen.gr - Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ.

"Το θέμα της συζήτησης, μεταξύ άλλων, ήταν η αυξημένη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας εγγύς της ανατολικής Ουκρανίας. Η καγκελάριος ζήτησε μείωση των ενισχύσεων των στρατευμάτων για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση", δήλωσε ο Ντέμερ.

Το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στις προκλητικές ενέργειες του Κιέβου που σκόπιμα επιδεινώνει την κατάσταση κατά μήκος της γραμμής επαφής. Αμφότεροι επεσήμαναν την ανάγκη οι αρχές του Κιέβου να εφαρμόσουν χωρίς διακοπή προηγούμενες συμφωνίες, ιδίως εκείνες που αποσκοπούν στην έναρξη άμεσου διαλόγου με το Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ και στη νομική επισημοποίηση του ειδικού καθεστώτος του Ντόνμπας.

Προέτρεψαν τα μέρη της σύγκρουσης να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να ενδυναμώσουν τη διαπραγματευτική διαδικασία, προκειμένου να εφαρμόσουν πλήρως τη δέσμη μέτρων του Μινσκ του 2015 ως το μοναδικό νομικό θεμέλιο για μια ειρηνευτική διευθέτηση.

Συζητήθηκαν επίσης διάφορα άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η Συρία, η Λιβύη και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Συζητήθηκε επίσης η περίπτωση του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail