«Προ των θυρών» ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας, τούρκικο δημοσίευμα

Οι φωνές του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αυξάνονται ολοένα και ισχυρότερα. Μετά το θάνατο Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή του Ντονμπάς, που προκάλεσε πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, οι επιθέσεις εναντίον των φιλο-Ρώσων αυτονομιστών αύξησαν τη βία και η ρωσική κυβέρνηση έδωσε το μήνυμα ότι θα καταστρέψει την περιοχή σε έναν πιθανό πόλεμο. 

Aπό: https://www.echedoros-a.gr/2021/04/blog-post_53.html

Καθώς η ένταση συνεχίζεται στην περιοχή, οι εικόνες που αναπαράχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν ανησυχίες ότι οι δύο χώρες πλησιάζουν να μπουν σε πόλεμο.

Μετά από αυτό, ρωσικά ελικόπτερα ανέλαβαν δράση στα σύνορα της Ουκρανίας.

Με τις στρατιωτικές αποστολές που πραγματοποίησε η Ρωσία στα σύνορα της Ουκρανίας, η ένταση στη γραμμή Κίεβο-Μόσχα αυξήθηκε για άλλη μια φορά, έγινε το κύριο θέμα.

Στιγμιότυπα που βιντεογράφησαν πολίτες που ζουν στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας και κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι η Ρωσία έστειλε στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου Kamov Ka-52 και Mi-28 στα σύνορα.

 

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές σφυροκοπούν


Αναφέρθηκε χθες ότι 2 Ουκρανοί στρατιώτες και 1 άμαχος τραυματίστηκαν στην περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα της επίθεσης των φιλορώσων αυτονομιστών. Σε ανακοίνωση των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων, αναφέρεται ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές έκαναν 21 παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός χθες.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι αυτονομιστές επιτέθηκαν στο Zolote, Novooleksandrivka, Svitlodarsk, Pishchevik, Krasnohorivka και σε ορισμένες περιοχές του Ντονμπάς, όπου αναφέρεται ότι 2 στρατιώτες και 1 άμαχος από τον ουκρανικό στρατό τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του πυρός.

Πρόσφατα, 28 τάγματα περίπου 4 χιλιάδων στρατιωτών, αποτελούμενα από άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα που ανήκαν στον ρωσικό στρατό, αναπτύχθηκαν στα ουκρανικά σύνορα και η πράξη αυτή θεωρήθηκε ως «απειλή» από την Ουκρανία, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα. 

Sabah

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail