Ντμπέιμπα για τουρκολιβυκό μνημόνιο από Αγκυρα: Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των χωρών μας

Freepen.gr - "Όσον αφορά τις συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά των θαλάσσιων, επιβεβαιώνουμε την εγκυρότητα των πλαισίων στα οποία χτίστηκαν αυτές οι συμφωνίες και ότι επιτυγχάνουν τα συμφέροντα και των δύο χωρών ταυτόχρονα", δήλωσε ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβυής, Abdul Hamid Mohammed Dbeibeh, αναφερόμενος ειδικά στο λεγόμενο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Αγκυρα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ανέφερε ότι η Λιβύη πιέζει για Μεσογειακό Διάλογο στον οποίο οι ενδιαφερόμενες χώρες θα συζητήσουν για την επίτευξη των συμφερόντων όλων.

"Η Λιβύη περιμένει σπουδαίο έργο για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη και καλωσορίζει όλες τις τουρκικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις από φιλικές και αδελφικές χώρες να συμβάλουν σε αυτό το θέμα", ανέφερε.

"Σίγουρα, οι τουρκικές εταιρείες θα είναι οι σημαντικότερες από αυτές τις εταιρείες με τη μακρά εμπειρία τους στη Λιβύη και θα εργαστούμε για την αντιμετώπιση τυχόν εμποδίων σε αυτό το θέμα".

Ο Dbeibah δήλωσε επίσης ότι και οι δύο χώρες εξέφρασαν την προθυμία τους να συνεργαστούν στον τομέα της ενέργειας ενώ επιτεύχθηκε συμφωνία για την επανέναρξη των πτήσεων προς τη Λιβύη της Turkish Airlines.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail