Ο Δένδιας στην Τουρκία επιχείρησε να μπλοκάρει το φλερτ του συστήματος με τη συνθηκολόγηση

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - Οι καθαρές τοποθετήσεις Δένδια μέσα στην Τουρκία, μόνο ως θετικές μπορούν να εκληφθούν, γιατί ίσως για πρώτη φορά οριοθετούν ένα σαφές ελληνικό πλαίσιο θέσεων και κόκκινων γραμμών.

Οι τοποθετήσεις αυτές επιχειρούν πιθανώς να δεσμεύσουν και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, του οποίου μεγάλα τμήματα (και στην αντιπολίτευση και μέσα στην κυβέρνηση) φλερτάρουν με μια ελληνική συνθηκολόγηση.

Οι δηλώσεις θα πρέπει μάλλον να παραλληλιστούν και με την πρόσφατη παρέμβαση Καραμανλή κατά των θέσεων Σημίτη. Ενδέχεται λοιπόν να υπάρχει μια σύγκρουση στο εσωτερικό του ελληνικού συστήματος (αν όλα αυτά δεν είναι επικοινωνιακοί χειρισμοί) και αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση πάντως κάθε ρητορική θα πρέπει να υποστηριχθεί με πράξεις και οι πράξεις απαιτούν προϋποθέσεις και δυνατότητες. Στο βάθος λοιπόν όλων αυτών βρίσκεται η απαίτηση για μια εκ βάθρων ελληνική ανασύνταξη σε όρους εθνικής στρατηγικής, οικονομικών και στρατιωτικών δυνατοτήτων.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.