Μόσχα κατά Τουρκίας για τη Συρία: Τηρήστε τα συμφωνηθέντα!

Freepen.gr - Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε με σαφήνεια δημοσίως ότι η Τουρκία δεν υλοποιεί στους συμφωνημένους χρόνους το πρωτόκολλο που έχουν υπογράψει Ερντογάν και Πούτιν για το Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο Λαβρόφ εκφράζεται διπλωματικά αλλά υπογραμμίζει και υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της Τουρκίας πρώτα από όλα να διαχωρίσει τους ενόπλους που έχει υπό την προστασία της από τους τρομοκράτες που επιτίθενται στον συριακό στρατό και τη ρωσική βάση στο Χμέιμιμ, να αποσυρθεί από τον αυτοκινητόδρομο Α4 στη Βόρεια Συρία και να τηρήσει την υπογραφή του Ερντογάν ότι η εδαφική ακεραιότητα κι η κυριαρχία της Συρίας είναι αδιαπραγμάτευτες.

Οι δηλώσεις Λαβρόφ έρχονται μετά από μία σειρά επιθέσεων που είχαμε το τελευταίο διάστημα εναντίον τζιχαντιστών στη Συρία από το συριακό στρατό και τη ρωσική αεροπορία συνοδευόμενες από τη θέση της Ρωσίας ότι ναι μεν υπάρχουν διαφωνίες με την Τουρκία αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον στο τέλος με διάλογο και συμβιβασμούς βρίσκεται μία λύση αμοιβαία αποδεκτή.

Ο Λαβρόφ τα λέει αυτά γιατί σε συνθήκες νέου ψυχρού πολέμου η Μόσχα αναγνωρίζει ως πολύ απειλητικότερη την παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή καθώς όλα αυτά τα είπε ο Ρώσος Υπουργός σε μία διάσκεψη για το Μεσανατολικό με μία σειρά από προτάσεις της ρωσικής διπλωματίας για το πώς θα έπρεπε να αναδιαχθούν οι ισορροπίες στην περιοχή.

Τέλος η κεντρική επίσημη εφημερίδα της ρωσικής κυβέρνησης δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "η Τουρκία κατά της Κριμαίας" κάνει ένα σύντομο ιστορικό στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, υπενθυμίζει τους δέκα ρωσοτουρκικούς πολέμους κι αναφέρει πως η Ρωσία πρέπει να έχει τεντωμένα τα αυτιά της όσον αφορά το γείτονά της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail