Υπογράφηκε το κοινό αλβανο-τουρκικό σχέδιο για ανάπλαση οθωμανικών καταλοίπων

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έλαβε πριν από λίγες μέρες στο Αργυρόκαστρο, τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, με τον οποίο υπογράφηκε το κοινό σχέδιο αποκατάστασης σπιτιών πολιτιστικών μνημείων στο Αργυρόκαστρο και στο Μπεράτι. 

Από: echedoros-a.gr

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, «υπογράφηκαν συμφωνίες με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, της τέχνης, της αρχαιολογίας, της μουσειολογίας, της καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης σε περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς και της προστασίας των δικαιωμάτων των συγγραφέων…».

Ο Πρωθυπουργός δέχθηκε τον Τούρκο Υπουργό σε ένα χαρακτηριστικό κτίριο στο Αργυρόκαστρο, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα και άνοιξε πριν από λίγες ημέρες.

Υπογράφηκαν ειδικές συμφωνίες μεταξύ του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Mehmet Nuri Ersoy και του Υπουργού Πολιτισμού, Elva Margariti και του Υπουργού Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Blendi Klosi. Η ανάπλαση ή αποκατάσταση των οθωμανικών μνημείων στις δύο πόλεις της Αλβανίας θα γίνει από την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail