Το δίκαιο θα νικήσει τον ισλαμοφασισμό του Ερντογάν

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ -S&D) στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη των δύο κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ στην Τουρκία. Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε ειδικά στις χιλιάδες Ελληνοκύπριους πρόσφυγες που ξεριζωμένοι από τον τουρκικό στρατό, πεθαίνουν στην προσφυγιά με το παράπονο ότι η ηγεσία της ΕΕ με την κατευναστική πολιτική «δώρων» τροφοδοτεί το τουρκικό καθεστώς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Η πολιτική του κατευνασμού με τα «δώρα» προς την Τουρκία τροφοδοτεί τη βαναυσότητα του καθεστώτος εντός και την επεκτατικότητά του εκτός. Αυτή η πολιτική δεν αντιπροσωπεύει τους πολίτες της ΕΕ, ούτε τις αξίες μας, ούτε στα συλλογικά μας συμφέροντα.

Ενόψει ειδικά της Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, η Τουρκία απέκλεισε την ΕΕ αλλά εσείς της προσφέρετε αναβάθμιση του εμπορίου και ταυτόχρονα μιλάτε ακόμη για δεσμεύσεις. 

Το 1974 ο τουρκικός στρατός ξερίζωσε του Ελληνοκύπριους πρόσφυγες -ανάμεσά τους την οικογένειά μου, με τους γονείς μου- οι οποίοι μεγάλωσαν τα παιδιά τους στην προσφυγιά και φεύγουν με το παράπονο ότι η ηγεσία της ΕΕ δεν υπηρετεί αξίες αλλά εξυπηρετεί δικτάτορες. Μια ηγεσία που αντί να τους επιβάλλει κυρώσεις (στους δικτάτορες), τους εξυπηρετεί με συμφέροντα».

Απευθυνόμενος προς το Προεδρείο ο κ. Μαυρίδης κατέληξε ως εξής: «Eμείς, τα παιδιά τους μεγαλώσαμε στην προσφυγιά και σήμερα χάσαμε την μάνα μου. Όμως, συνεχίζουμε τον αγώνα γιατί το δίκαιο θα νικήσει και ο ισλαμοφασισμός του Ερντογάν θα ηττηθεί, επειδή οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπεράνω».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail