Γιατί η αντιπολίτευση βλέπει πρόωρες εκλογές – Ποιες κινήσεις δείχνουν κάλπες

Μυρίζουν εκλογές αναρωτιούνται στελέχη όλου του πολιτικού φάσματος επιχειρώντας να ερμηνεύσουν μια σειρά από κινήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες έγιναν τρία γεγονότα τα οποία δημιούργησαν αίσθηση και σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως από τα κόμματα.

Από: topontiki.gr - Πηνελόπη Νάσσου

Εντελώς αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση εξήγγειλε την εφαρμογή των μέτρων για την οικονομία που είχε στο προεκλογικό της πρόγραμμα η ΝΔ . Μέτρα που όπως λένε τα στελέχη της αντιπολίτευσης στην πραγματικότητα αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και καθόλου τις μικρομεσαίες καθώς στην πραγματικότητα δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την πανδημία.

Λίγο αργότερα αίσθηση δημιούργησε στην Βουλή η κατάθεση τροπολογίας από δέκα υπουργούς για το ακαταδίωκτο των μελών (επιστημόνων, λοιμωξιολόγων κλπ) τριών επιτροπών οι οποίες σχετίζονται με την πανδημία .

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας τα μέλη τους «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο λειτουργίας» των επιτροπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την σχετική τροπολογία δεν προστατεύονται μόνο οι επιστήμονες, αλλά οι γενικού γραμματείς υπουργείων, που συμμετέχουν στη Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Προφανώς η πρόσφατη διαρροή πρακτικών από συνεδρίαση της επιτροπής έχει παίξει τον ρόλο της στην όλη ιστορία , στελέχη της αντιπολίτευσης έλεγαν ωστόσο ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν «να θέλει να κλείσει θέματα τα οποία μπορεί να βρει μπροστά της μετά το ενδεχόμενο εκλογών.»

Ακόμα εντύπωση έχει προκαλέσει ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης κατατέθηκε τροπολογία που αφορά το πρόσωπο και το τρόπο επιλογής του Προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Φυσικά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εμβολιάσει ακόμα και τις …γάτες δεν περνάει απαρατήρητο από τα στελέχη της αντιπολίτευσης. Εκεί που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν εμβόλια ξαφνικά ανοίγουν οι εμβολιασμοί και για τους 30 και πάνω .

Οι πληροφορίες λένε ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές όσο ακόμα η διάφορα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από 5 ποσοστιαίες μονάδες. Θεωρούν δε τον Ιούνιο ή το αργότερο το φθινόπωρο ,τον πλέον κατάλληλο μήνα καθώς θα έχουν προχωρήσει αρκετά οι εμβολιασμοί ενώ δεν θα έχουν προλάβει να φανούν τα πραγματικά προβλήματα στην οικονομία.

Για την ώρα οι ίδιες πηγές λένε ότι ο πρωθυπουργός ακούει αλλά δεν τοποθετείτε παρά τις πιέσεις των συνεργατών του…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail