Στα κάγκελα με την Τουρκία οι μισθοφόροι του Καραμπάχ: Τους έκλεψαν τους μισθούς, έμειναν ανάπηροι, δεν έχουν να φάνε

Freepen.gr - Δεκάδες μαχητές με την υποστήριξη της Τουρκίας, οι οποίοι αγωνίστηκαν ως μισθοφόροι για το Αζερμπαϊτζάν στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ πέρυσι, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην κατεχόμενη Συριακή περιοχή Αφρίν για να απαιτήσουν τα "δικαιώματά τους".

Ένα βίντεο της διαμαρτυρίας εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο στις 9 Απριλίου. Στο βίντεο, οι μαχητές, μερικοί από τους οποίους ήταν άτομα με ειδικές ανάγκες, αναγνωρίζουν ότι πολέμησαν εναντίον της Αρμενίας. Οι μαχητές συνεχίζουν να αποκαλύπτουν ότι οι μισθοί τους κλάπηκαν από τον Μοχάμαντ Γιασίμ, γνωστό και ως "Αμπού Άμσα", ηγέτη της Μεραρχίας Σουλεϊμάν Σάχ που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

"Πολεμήσαμε με το τουρκικό κράτος στο Καραμπάχ", αναφέρει ένας από τους διαδηλωτές στο βίντεο. "Έχουμε νεκρούς και τραυματίες. Ο Αμπού Άμσα έκλεψε τους μισθούς μας, πεθαίνουμε από την πείνα”.

Περισσότεροι από 2.500 Σύριοι μισθοφόροι αναπτύχθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την Τουρκία, η οποία υποστήριξε την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στις αρμενικές δυνάμεις στην περιοχή. Η επίθεση, η οποία ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου, έληξε στις 9 Νοεμβρίου με ειρηνευτική συμφωνία με τη ρωσική διαμεσολάβηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail