Ακαταδίωκτο: Άλλη μία «γιορτή» της Δημοκρατίας. Καμία ευθύνη για τους ειδικούς, αιώνια «ατομική ευθύνη» για τους πολίτες!

Ακαταδίωκτο: Η Κυβέρνηση θέλει να προστατέψει τους ειδικούς με την… ντροπολογία που ψηφίστηκε, εκθέτοντας και πάλι τους πολίτες.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Η διάταξη για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων που πέρασε από τη Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ, αποτελεί την έσχατη κατάντια μιας κυβερνητικής πολιτικής που απέτυχε παταγωδώς στο να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους χειμαζόμενους πολίτες.

Αυτή η τροπολογία ή καλύτερα… ντροπολογία, προέκυψε λίγες μέρες αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Πρακτικά τα οποία η κυβέρνηση αρνούνταν πεισματικά να δώσει στη δημοσιότητα και στα οποία αποδείχτηκε ξεκάθαρα πως οι επιστήμονες τηρούσαν συμβουλευτικό ρόλο, με τους πολιτικούς να είναι αυτοί που έθεταν τις κατευθύνσεις τον αποφάσεων.

Αυτό το τερατούργημα που ψηφίστηκε άρον-άρον στη Βουλή, χαρίζει ασυλία στους ειδικούς για κάθε απόφαση που έχουν πάρει (ή ΘΑ πάρουν στο μέλλον), ενώ τους απαλλάσσει ακόμα και από την υποχρέωση να καταθέσουν σε δικαστήριο, εάν χρειαστεί να κληθούν ως μάρτυρες.

Η δικαιολογία από πλευράς κυβέρνησης; Πως θέλουν να προστατεύσουν τους ειδικούς από μηνύσεις και δικαστικές περιπέτειες από «ψεκασμένους» και «αρνητές»…

Για άλλη μια φορά επιστρατεύουν φθηνή πολιτική πεζοδρομίου, με χυδαία επιχειρήματα που προάγουν τον διχασμό του λαού. Για να δικαιολογήσουν αυτή την κίνηση πανικού, στοχοποιούν πολίτες τους οποίους υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν και εκτοξεύουν κορώνες κοινωνικού ρατσισμού, για κάθε άποψη που δεν κουμπώνει στο δικό τους αφήγημα.

Διαφωνούντες, σκεπτικιστές, διστακτικούς, αρνητές, «ψεκασμένους», όλους τους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι για να ισχυροποιήσουν (έτσι νομίζουν) την κακοστημένη προπαγάνδα τους.

Εξασφαλίζεται λοιπόν το ακαταδίωκτο για τους εκλεκτούς επιστήμονες που πλαισιώνουν τις τραγικές κυβερνητικές επιλογές που έχουν φέρει τη χώρα στο αμήν, άλλα προς τον λαό προβάλλεται σε όλους τους τόνους η βαρύτητα της «ατομικής ευθύνης».

Και εσύ, μονίμως… ύποπτε πολίτη, οφείλεις να στοιχειοθετήσεις από όλες τις μεριές την «Βεβαίωση Μετακίνησης» σου, για να μην βρεθείς με 500 ευρώ πρόστιμο σαν «δώρο Πάσχα» από την κυβέρνηση. Οφείλεις να στέλνεις sms αναφοράς για το αν πηγαίνεις για έναν περίπατο στον καθαρό αέρα.

Η επιτροπή των ειδικών δεν κλήθηκε για να φέρει εις πέρας κάποια επιστημονική έρευνα σχετική με τον κορονοϊό. Συστάθηκε για να πάρει αποφάσεις που αφορούν άμεσα τις ζωές μας και ως τώρα το έργο τους, μέσα από τα ατελείωτα lockdown που προώθησε η πλειοψηφία, έχει φέρει τραγικά αποτελέσματα.

Κανένας δεν τους ανάγκασε να βρεθούν σε αυτήν την επιτροπή. Ήταν προσωπική τους απόφαση. Κανένας δεν τους ανάγκασε (υποθέτουμε) να συνωστίζονται στα κανάλια για να ξοδεύουν εκατοντάδες εργατοώρες τρομοκρατίας, ολέθρου και απαισιοδοξίας στα τηλε-παράθυρα και μονίμως να ρίχνουν όλες τις ευθύνες στους… απείθαρχους πολίτες.

Πόσο τιμητικό είναι για την επιστημοσύνη τους, το να αναζητούν νομικό μαξιλαράκι ασφαλείας για τις αποφάσεις που πήραν και τι έχουν να φοβηθούν αν έκαναν μόνο και μόνο το επιστημονικό χρέος τους; Πόσο τους τιμά το ότι φροντίζουν να εξασφαλίσουν το προσωπικό τους συμφέρον και ταυτόχρονα αποφασίζουν για τις τύχες ενός ολόκληρου λαού; Τι σεβασμό προσδοκούν από τους πολίτες από εδώ και πέρα;

Σε μια τέτοια υγειονομική δυστοπία οδηγούμαστε;

Όπου φαρμακευτικές/χρηματοπιστωτικές εταιρείες θα διοχετεύουν στις αγορές εμβόλια ή φάρμακα με σκανδαλώδεις ρήτρες αποποίησης κάθε νομικής ευθύνης; Όπου επιτροπές -κατευθυνόμενων από κυβερνήσεις-  επιστημόνων θα κάνουν ακριβώς το ίδιο, αποφασίζοντας για περιοριστικά μέτρα σε μια ολόκληρη χώρα με την προστασία του ακαταδίωκτου; Όπου επιτροπές φαρμακοεπαγρύπνησης θα δείχνουν απροθυμία να καταγράφουν περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών σε πειραματικά σκευάσματα;

Άραγε συνειδητοποιούν οι ειδικοί της επιτροπής τι τεράστιο πλήγμα κατάφεραν με αυτή τους την απαίτηση (του ακαταδίωκτου), στο κύρος της επιστήμης που υπηρετούν; Έχουν την ψευδαίσθηση πως αν δημοσιεύονταν όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα υφίσταντο βαρύτερο πλήγμα στο κύρος τους, από όσο τους προκάλεσε αυτή η ντροπολογία;

Καταλαβαίνουν πως έδωσαν τεράστιο πάτημα να τους αντιμετωπίζουν καχύποπτα πλέον, ακόμα και οι μετριοπαθείς πολίτες;

Αναλογίστηκαν το πόσο αδικούν τους συναδέλφους τους που εργάζονται φιλότιμα με πνεύμα ανεξαρτησίας και ελεύθερης σκέψης; Σε συναδέλφους που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, που επωμίζονται τις ευθύνες των πράξεων τους σε όλο τους τον επαγγελματικό βίο και ζουν απολύτως συμφιλιωμένοι με αυτό;

Αυτή η τροπολογία-αίσχος είναι τρανή απόδειξη πως η κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα πως η διαχείριση της για την καταπολέμηση της πανδημίας έχει εξελιχθεί σε ένα τεράστιο φιάσκο.

Μπορεί Υπουργοί, βουλευτές, τραπεζίτες και ειδικοί να έχουν εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο, άλλα σε καμία περίπτωση δεν έχουν εξασφαλίσει το ακαταλόγιστο στην κρίση των πολιτών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail