Ο Δένδιας στην Αγκυρα ενεργοποίησε το χρονοδιακόπτη διαδοχής του Κυριάκου

Μια ευφορία και ένα κλίμα πανηγυρισμών διακρίνεται στο διαδίκτυο της χώρας της υπερβολής για τη λεκτική κόντρα Δένδια - Τσαβούσογλου στην Αγκυρα. Ο Δένδιας όμως δεν είναι ποδοσφαιριστής που μπήκε αλλαγή στο 80' και με κεφαλιά έκανε το 0-1, αποκλείσαμε τη Φενέρμπαχτσε και κουνάμε τις σημαίες.

Του Στρατή Μαζίδη

Δε θέλω να χαλάσω τον ενθουσιασμό, ούτε να πω πως ο κ. Δένδιας κακώς είπε όσα είπε. Πολύ σωστά έπραξε, μπορεί να έβαλε ένα φρένο στη σημιτομητσοτακική προσέγγιση στα ελληνοτουρκικά, αλλά μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα. Όσον αφορά τον πατριωτισμό των σημερινών πολιτικών απλά ο υπουργός Εξωτερικών μας θυμίζει το ρητό που λέει πως στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, εξαιρετικός νομικός, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για τον άνθρωπο που έκλεισε δύο συμφωνίες για ΑΟΖ δεχόμενος μειωμένη επήρεια ακόμη και στο 5ο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, την Κρήτη. Την ίδια προθυμία εκπτώσεων φάνηκε πρόθυμος να δείξει και με τη Λιβύη στα όσα είπε κατά την επίσκεψή του στη Βεγγάζη. Το αν ο κ. Δένδιας από τα 100 που δικαιούμαστε, παραχωρεί πχ τα 30 και όχι τα 90, δεν τον καθιστά Κολοκοτρώνη ή τουρκοφάγο. Χώρια ότι δε γνωρίζουμε τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Βέβαια όταν ο "φίλος του ο Μεβλούτ", όπως τον λέει, μίλησε για την ελληνική μειονότητα, ξέχασε να του θυμίσει το 1942, το 1955 και το 1964. Επίσης χαρακτήρισε τρόπον τινά αναγκαία σπατάλη την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά, λες και πρόκειται για υπεράριθμους ημέτερους διορισμένους.

Ο Δένδιας είναι αυτό που λέμε το λιγότερο κακό στα εθνικά θέματα. Φυσικά η διαφορά του με τον Κυριάκο είναι χαοτική αλλά με βάση τα παραπάνω όλοι αντιλαμβανόμαστε πως δεν έγινε ξαφνικά Καραϊσκάκης. Απλά ενεργοποίησε δημόσια το χρονοδιακόπτη διαδοχής του Κυριακού, διότι εδώ και πολλούς μήνες έχουμε αντιληφθεί τις χορηγούμενες αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα.

Είναι μεθοδικός και εργάζεται με σχέδιο. Παίρνει αυτό που του δίνουν, όμως έκανε το καλοκαίρι όταν πράγματι δε γνώριζε πηγαίνοντας στο Κάιρο πως θα υπογράψει αυτή τη μισή συμφωνία που υπέγραψε. Προφανώς οι ίδιοι φίλοι, του είπαν να τρίξει δόντια στο φίλο του το Μεβλούτ. Λογικά όταν έρθει η στιγμή, δε θα έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο. Είναι σαφώς κάτι πολύ καλύτερο, δεν ξέρω όμως αν είναι αυτό που ψάχνουμε. 

Αλήθεια με ποια στάση θα προσέλθει στην άτυπη πενταμερή για την Κύπρο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail