Πως σχεδιάζει η Τουρκία να σαμποτάρει τις εκλογές στη Λιβύη

Freepen.gr - Η Τουρκία και οι ισλαμιστές πληρεξούσιοί της στον πόλεμο της Λιβύης θα κάνουν τα πάντα για να βεβαιωθούν ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές δε θα λάβουν χώρα σε χώρα, όπως είχε προγραμματιστεί, δήλωσε η Aya Burweila, ανώτερης σύμβουλος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών και BBC Εμπειρογνώμονας της Τρομοκρατίας και της Ριζοσπαστικοποίησης.

"Δε θέλουν εκλογές στη Λιβύη επειδή γνωρίζουν ότι οι ισλαμιστές δεν θα έχουν μέλλον στη Λιβύη", δήλωσε η γεννημένη στη Λιβύη Burweilla στην Nervana Mahmoud, πολιτικό σχολιαστή και οικοδέσποινα  του προγράμματος podcast Turkish Trends του Ahval.

"Θα κάνουν τα πάντα για να σαμποτάρουν τις εκλογές", δήλωσε η Burweila, ο οποίος είναι επίσης ιδρυτής και επικεφαλής των επιχειρήσεων του Code on the Road, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών που ενδυναμώνει τις ιθαγενείς και τις μετανάστριες γυναίκες.

Η Burweilla δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν εγκαταλείψει την πλούσια σε πετρέλαιο χώρα και δεν είναι γνωστό πότε θα το κάνουν, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που απαιτεί την απόσυρση όλων των ξένων μαχητών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με την Burweila,"πρέπει να υπάρξει διεθνής συνασπισμός για τον περιορισμό της Τουρκίας" στις υποθέσεις της Λιβύης.

Η Burweilla δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει να κρατήσει τους μισθοφόρους που ανέπτυξε στη Λιβύη ως ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να παρέχει ασφάλεια στους νομιμόφρονες πολιτικούς της Λιβύης καθώς και να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της Τρίπολης για να κάνει ό,τι θέλει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail