Τίτλοι τέλους για κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στα Ιωάννινα

Πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, αφού προηγήθηκε η διακρίβωση της δράσης της εγκληματικής ομάδας και η ταυτοποίηση των μελών της, ακολούθησε χθες (26-04-2021) οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων, κατά την οποία συνελήφθησαν (5) ημεδαποί.

Επίσης, κατηγορούμενος τυγχάνει ακόμη ένας ημεδαπός, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, ύστερα από σύλληψή του την 18-03-2021, όταν στην κατοχή του είχε βρεθεί και κατασχεθεί συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1- κιλού και -850- γραμμαρίων.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το Σεπτέμβριο του 2020 οι κατηγορούμενοι είχαν αναπτύξει δίκτυο διακίνησης ακατέργαστης κάνναβης, με την οποία προμήθευαν χρήστες της ευρύτερης περιοχής της πόλης των Ιωαννίνων.

Κατά το χρονικό διάστημα της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξακριβώθηκαν πάνω από (650) αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (62) χρηστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -3- κιλών και -216,63- γραμμαρίων,
  •  χρηματικό ποσό -5.850- ευρώ,
  •  δύο κυνηγητικά όπλα,
  •  (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  •  (6) κινητά τηλέφωνα και (8) κάρτες SIM .

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail