Θέλει να είναι ελεύθερος; Εξοντώστε τον!

congerdesign / Pixabay
Τον τελευταίο χρόνο, με αφορμή τον κορωνοϊό, πραγματοποιείται μία επίθεση από την πολιτική ηγεσία και από κάποιους «ειδικούς» στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Στο Σώμα και στο Αίμα του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Χωρίς μάλιστα να παρουσιάζεται καμία επιστημονική μελέτη. Μόνο αναπόδεικτες απόψεις.

Παράλληλα, επιδιώκεται η κατασκευή της εντύπωσης, πάλι άνευ επιστημονικών στοιχείων, πως στα Θεία Μυστήρια, δηλαδή υπό την παρουσία του Τριαδικού Θεού, υπάρχει κίνδυνος όχι απλά μετάδοσης, αλλά υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και γενικά ιώσεων.

Πλέον, έχουμε την επιβολή διπλών μασκών στους πιστούς, καθώς και την ακινησία τους κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου. Αλλά και τη διασπορά τους τουλάχιστον στα δύο μέτρα, εντός και εκτός του ναού. Εντός του ναού επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25τμ, ενώ στον προαύλιο χώρο ένας ανά 10τμ. Μία τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να διαμεριστεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Όλα τα μέτρα για τον εκκλησιασμό βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνα που έχουν τεθεί εκεί όπου κόσμος μπαίνει-βγαίνει σωρηδόν. Δηλαδή, στα καταστήματα, στις βιομηχανίες, στις επιχειρήσεις, στους χώρους των τηλεοπτικών καναλιών, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα πελώρια εμπορικά κέντρα, στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων και των κυβερνώντων. Ενώ, από τη πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, μιάμιση μέρα μετά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στις καφετέριες και στα εστιατόρια θα επιτρέπονται μέχρι και 6 άτομα γύρω από ένα τραπέζι. Δύο μέτρα παραπέρα, μέχρι άλλα 4-6 άτομα σε άλλο τραπέζι.

Αλλά, ποιος να είναι ο λόγος αυτής της λυσσασμένης, δήθεν επιστημονικής, επίθεσης; Μήπως για να απέχουμε από τα Θεία Μυστήρια του Χριστού και την Ανάστασή Του, ώστε να εμπεδωθεί καλύτερα ο τρόμος του θανάτου, που κάποιοι «καίγονται» να περάσουν με τον κορωνοϊό; Μήπως για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι από τον Πατέρα Δημιουργό και τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό; Εξυπηρετείται «κάτι» ή «κάποιος» από αυτό το σκηνικό;

Πλέον, η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει εκείνο πίστευαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Ότι ο άνθρωπος δεν τελειώνει με το θάνατο. Απλά, αλλάζει κατάσταση (εδώ και εδώ). Ο ενσαρκωμένος Υιός του Θεού, μας το έδειξε με τον πιο τρανταχτό τρόπο. Πρώτα με τα θαύματά Του, ειδικά με την ανάσταση του ενταφιασμένου Λαζάρου, μα κυρίως με την Ανάστασή Του. Αυτό είναι και το κύριο σημείο της διδασκαλίας Του. Η μετά «θάνατον» ζωή.

Αλλά, αν ο άνθρωπος σταματήσει να τρέμει το θάνατο, τότε θα πάψει να παζαρεύει την αξιοπρέπειά του. Κάτι, που αυτοί οι «κάποιοι» δεν το θέλουν. Το θεωρούν επικίνδυνο. Για αυτούς, ο άνθρωπος που δε φοβάται το θάνατο, ο ελεύθερος άνθρωπος, ειδικά ο άνθρωπος που πιστεύει στον Ιησού Χριστό, είναι επικίνδυνος.

Η εντολή τους; Εξοντώστε τον!

Αλλά, τσάμπα χτυπιούνται.

Είναι εν Χριστώ α θ ά ν α τ ο ς.

Καλή Ανάσταση.


Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 29 Απριλίου 2021

www.eksadaktylos.gr


Σημείωσεις:

  • Ο τίτλος αποτελεί παραφθορά της φράσης του Νίκου Καζαντζάκη «Θέλει, λέει, να ‘ναι λεύτερος. Σκοτώστε τον!» από το μυθιστόρημά του «Οι αδερφοφάδες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail