Αρμένιος βουλευτής στην Τουρκία προτείνει νόμο αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

Freepen.gr - Ο Garo Paylan, αρμενικής καταγωγής βουλευτής από το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), πρότεινε νόμο για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ανέφερε το Σάββατο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Bianet.

Ο Paylan χαρακτήρισε τα γεγονότα του 1915 «μεγάλη καταστροφή» στην ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι η μαζική απέλαση και ο θάνατος περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που υπέστησαν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αναγνωρίστηκαν ως γενοκτονία.

Μέλη της οικογένειας του Paylan επηρεάστηκαν από τις μαζικές απελάσεις και τις διώξεις εκείνης της εποχής.

«Ορφανά όπως η γιαγιά μου, πέρασαν από αυτόν τον κόσμο χωρίς να βλέπουν τη δικαιοσύνη να αποδίδεται», είπε ο Paylan. «Όπως και η δεύτερη γενιά (επιζώντων), ο πατέρας μου. Ως Αρμένιος τρίτης γενιάς από την Τουρκία, αναζητώ δικαιοσύνη στην Τουρκία, στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας".

«Η Γενοκτονία των Αρμενίων συνέβη σε αυτά τα εδάφη και η δικαιοσύνη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε αυτά τα εδάφη, στην Τουρκία», δήλωσε ο Paylan.

Το να ασχοληθεί η Τουρκία με τη γενοκτονία θα «αφαιρέσει τη σημασία αυτού που λέει οποιοδήποτε άλλο κοινοβούλιο», τόνισε ο Paylan συμπληρώνοντας: «Το θέμα εξακολουθεί να είναι θέμα σε άλλα κοινοβούλια, για άλλους προέδρους, επειδή για 106 χρόνια αρνούνται τη Γενοκτονία των Αρμενίων».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail