Η Τουρκία δοκίμασε τον κινητήρα που θα χρησιμοποιήσει για να στείλει σκάφος στη Σελήνη!

Freepen.gr - Η διαστημική υπηρεσία της Τουρκίας έχει δοκιμάσει με επιτυχία τον πρώτο υβριδικό κινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί σε έναν πύραυλο που θα σταλεί στο φεγγάρι.

Ο Μουσταφά Βαράνκ, υπουργός τεχνολογίας και βιομηχανίας, δήλωσε την Κυριακή ότι είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμή, ανέφερε η υπηρεσία Anadolu.

Η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος για να κάνει μια προσελήνωση στο φεγγάρι το 2023, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος της χώρας.

Ο Βαράνκ δήλωσε στο Πρακτορείο Anadolu ότι έκαναν δύο επιτυχημένες πυροδοτήσεις, τόσο την ανάφλεξη του συστήματος πυραύλων (SORS) όσο και την πρώτη ανάφλεξη του υβριδικού κινητήρα που σχεδιάστηκε να χρησιμοποιηθεί στη σεληνιακή αποστολή.

Ο Βαράνκ δήλωσε: "Αυτή η ανάφλεξη 50 δευτερολέπτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Από σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι οι πρώτες δοκιμές του κινητήρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σεληνιακή αποστολή έχουν γίνει με επιτυχία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail